Politică

Firmele apropiate lui Ponta, afaceri pe bani publici în Focşani

Iulia Crețu
10 sep 2012 7519 vizualizări
Firma de contabilitate a Alexandrei Herţanu, sora lui Victor Ponta, a primit bani publici de la firma de instalaţii Sieco SRL pentru lucrări de climatizare la clădiri din Fondul Proprietăţii de Stat din Focşani

Rudele lui Victor Ponta s-au înfruptat din bani publici pe lucrări făcute şi la Focşani. Jurnaliştii de la Romania Liberă susţin că firme apropiate de premierul PSD Victor Ponta au derulat contracte importante pe bani publici. Se pare că unul dintre aceste contracte a implicat şi lucrări în Focşani. “Firma de contabilitate EXFIN 2000 SRL, la care asociat este Alexandra Herţanu (fostă Alexandra Ponta), companie fondată de mama premierului în funcţie, are un portofoliu important de clienţi abonaţi la contracte bănoase cu statul român. Printre clienţi s-a numărat şi o firmă transferată ulterior unui personaj implicat în scheme suspecte de spălare de datorii”, scriu jurnaliştii de la Romania Liberă.

Firma respectivă a fost înfiinţată de mama premierului, Cornelia Naum, care ulterior a cedat-o fiicei sale. În cadrul firmei de contabilitate lucrează şi fosta soţie a premierului, Roxana Ponta, sora sa Alexandra Herţanu (fostă Ponta) şi alte rude ale acestora. Din 2007 încoace, EXFIN 2000 SRL, firma de contabilitate a surorii lui Ponta a încasat de la SRL-uri care-şi trag sevele preponderent din bani publici sau europeni suma de 262.450 RON, după cum dezvăluie RL.

Legătura dintre Focşani şi firma apropiată lui Ponta este realizată printr-o firmă de instalaţii şi climatizare, Sieco SRL. Se pare că această firmă a plătit firmei surorii lui Ponta servicii în valoare de 22.700 RON. Firma a realizat instalaţia de încălzire, instalaţiile sanitare şi aspersoarele pentru vila Lac 2 a RAPPS-ului. Sieco a avut cinci contracte de realizare a instalaţiilor de climatizare pentru clădiri ale Fondului Proprietăţii de Stat din Bucureşti (obiectiv Industriilor, obiectiv Vulcan, obiectiv Griviţei, obiectiv Stavropoleos) şi Focşani. „Tot Sieco s-a ocupat şi de realizarea climatizării la sediul Romgaz din Târgu Mureş, la sediul RENEL din Drobeta Turnu Severin. Tot Sieco a realizat şi instalaţiile sanitare din cadrul Spitalului Sfântul Ioan din Bucureşti şi instalaţia de încălzire a Spitalului pentru Copii Singureni din Giurgiu. Sieco are printre clienţi şi compania Delta ACM, firmă abonată, la rândul său, la zeci de contracte uriaşe cu statul. SIECO a lucrat şi la obiectivele din Timişoara, Câmpina şi Bucureşti ale companiei Petrom, unde statul e încă acţionar”, scriu cei din presa centrală. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
nimeni niciunu, acum 3345 zile, 3 ore, 38 minute, 42 secunde
DIN 2012 ,ma gindesc,e careva aici sau sau dus toti. ieri tovarasu ponta ha zis ca trimite haladiti la presa sai faca can franta paia ca nu fac cum zice el. Sa urcat pa masa sia cerut 10€ la aia ca citeste integral
parlitul, acum 4216 zile, 6 ore, 4 minute, 1 secunda
usl sau psd?fratilor suntem sclavii lor.muncim sa avem cu ce umple buzunarele acestor hoti.
taranu, acum 4216 zile, 14 ore, 1 minut, 38 secunde
Dragi electori ati pus botu la U S L si ati votat la locale, si la demiterea lu chioru dar ati fost inselati amarnic.Nu uitati toti sant aceiasi troaca ptr furat;PDL,USL.Dupa 89 nu a fost un citeste integral
bunuca, acum 4216 zile, 17 ore, 12 minute, 18 secunde
de ce sa emigrez eu si nu plagiatorul de Ponta? cel mai bine nu mai votam cu USL
L'emigrante, acum 4216 zile, 19 ore, 30 minute, 40 secunde
Cine a crezut că o dată cu această USL vom scăpa de cei care au vandut țara la fier vechi inseamnă că ei mai cred incă in MOȘ CRĂCIUN. Un sfat... ca să scapi de ei trebuie să emigrezi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.