Politică

„Ungurii” din Covasna nu-s mulţumiţi de graniţa cu Vrancea

Mihai Boicu
31 aug 2012 9515 vizualizări
Prefectul Cătălin Kanty Popescu a organizat ieri prima şedinţa a Comisiei judene de fond funciar din luna aprilie.

Deocamdată, s-a stabilit un plan de bătaie, primul pas fiind desemnarea unor reprezentanţi în comisie cu putere de decizie, pentru a putea fi soluţionate. “Este inadmisibil ca după 22 de ani să avem peste 1600 de solicitări la fond funciar”, a declarat prefectul. Acesta a spus că nu s-au mai organizat şedinţe pentru că personalul a fost motivat pentru organizarea alegerilor locale şi a referendumului. De asemenea, Cătălin Kanty Popescu le-a spus responsabilor să rezolve solicitările adresate Prefecturii potrivit legii şi să nu le mai amane. Tot ieri a avut loc o întalnire cu reprezentanţii prefecturilor din judeţele învecinate pentru stabilirea graniţelor. Cu reprezentanţii judeţului Covasna negocierile s-au încheiat repede: “La noi e simplu, nu ne împăcăm, mergem în instanţă”, au spus aceştia. Procesele care au ca obiect munţii Vrancei durează de aproape două decenii, deoarece vecinii din Covasna susţin că graniţa judeţului ar trebui să fie mutată mai în interiorul Vrancei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.