Politică

Video!!!Sorina Placinta, in lacrimi in fata Elenei Udrea la motiune

Iulia Crețu
28 apr 2012 4014 vizualizări
Senatorul PDL de Vrancea a avut toate camerele de filmat asupra sa după ce a plîns în plenul Parlamentului u Plăcintă a avut o discuţie tensionată cu Elena Udrea şi apoi a spus că va vota moţiunea u acest lucru nu s-a întîmplat, senatorul de Vrancea dispărînd într-unul dintre birourile liderilor democraţi u atît Săpunaru, cît şi Oprişan susţin că senatorul de Vrancea a fost ameninţat şi spun că sînt dispuşi să o primească în USL pe cea pe care o porecleau „madame pandişpan” u demiterea Guvernului Ungureanu ar putea însemna şi plecarea acasă a miniştrilor de Focşani, Mustea şi Nazare, care au avut cel mai scurt mandat, de trei luni u de asemenea, şi viitorul Sorinei Plăcintă în PDL este pus sub semnul întrebării

 Imagini incredibile ieri în plenul Parlamentului Romaniei, la şedinţa de dinaintea votării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu. Cabinetul Mihai Răzvan Ungureanu a picat, după ce s-au înregistrat 235 de voturi „pentru” demiterea Guvernului. Parlamentarii USL de Vrancea au participat la vot, susţinînd moţiunea, aceştia fiind însoţiţi la Parlament şi de baronul Marian Oprişan. În mod surprinzător, senatorul Sorina Plăcintă a anunţat că va susţine moţiunea, dar nu a mai apucat să voteze, după ce a plîns în plen, la discuţii cu Elena Udrea, şi după ce ar fi fost „sechestrată” în biroul Ralucăi Turcan, care nici măcar nu era în ţară. De cealaltă parte, ministrul Comunicaţiilor şi deputatul PDL de Focşani, Răzvan Mustea Şerban, şi-a văzut începutul şfîrşitului carierei în cadrul Guvernului Ungureanu. Deputatul Alin Trăşculescu nu a participat la şedinţa demiterii Guvernului, fiind în campanie electorală la Vrancea. Moţiunea a fost un succes al USL cu largul concurs al minorităţilor naţionale, fapt care l-a determinat pe Emil Boc să afirme ulterior votului că PDL că "li s-a înfipt cuţitul pe la spate” şi că viitorul Coaliţiei se zguduie. Deşi Crin Antonescu şi Victor Ponta pot spune că au învins, decizia numirii noului premier stă în mîna preşedintelui Traian Băsescu.

Sorina Plăcintă ameninţată?

Zvonurile din ultima perioadă potrivit cărora senatorul PDL de Vrancea, Sorina Plăcintă, s-ar îndrepta către PNL au fost şi mai mult alimentate ieri, în plenul Parlamentului, cînd politicianul a anunţat printre lacrimi că va vota moţiunea USL împotriva Guvernului Ungureanu. Sorina Plăcintă a fost surprinsă de presă în timpul unei discuţii cu Elena Udrea, la un moment dat senatorul nemaifiind în stare să-şi stăpînească lacrimile. Pe buzele Sorinei Plăcintă s-au putut citi cîteva cuvinte, printre care şi „ nu mai pot”. Cînd şi-au dat seama că sînt filmate, Plăcintă şi Udrea au părăsit banca, Sorina Plăcintă plecînd din plen şi spunîndu-le cameramanilor să nu o mai filmeze. Senatorul PDL a reproşat mass-media că au ameninţat-o şi a spus că va vota moţiunea de cenzură. „În secolul XXI nu mă poate ameninţa nimeni. Aţi făcut-o destul cu fiul meu. Votez moţiunea de cenzură”, a spus Plăcintă. Totuşi, senatorul a plecat din plen înainte de începerea votului şi nu a venit să voteze. Cei de la USL i-au luat imediat apărarea şi au spus că Sorina Plăcintă a fost ameninţată. Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat că Plăcintă a fost ameninţată chiar de Elena Udrea, colega Sorinei Plăcintă de la PDL Bucureşti, deşi Udrea scrie pe blog că nici vorbă de aşa ceva. Senatorul Plăcintă a spus, la ieşirea din sala în care se vota moţiunea că are probleme de sănătate şi că va merge la parterul Palatului Parlamentului pentru a fi consultată de un medic.

Telefoane de la Săpunaru pentru Plăcintă

Interesul pentru senatorul PDL din partea liberalului Nini Săpunaru persistă de ceva timp, zvonurile unei tatonări politice fiind prezente de cîteva luni. Liberalul Nini Săpunaru nu a dorit să comenteze zvonurile negocierilor cu Sorina Plăcintă, însă a transmis că asupra sa a fost exercitată presiune. „Doamna Plăcintă a luat o decizie să voteze moţiunea şi s-a exercitat o presiune asupra ei. Eu o ştiu ca pe o femeie puternică, care nu reacţionează aşa. Nu cred că Sorina Plăcintă mai are viitor în PDL după acest episod, dar PDL mai are vreun viitor, oare? Dacă Sorina Plăcintă se hotărăşte să plece spre PNL, discutăm, avem disponibilitate. Îmi pare rău pentru ceea ce i se întîmplă”, ne-a spus Nini Săpunaru. Liberalul spune că situaţia pe mai departe depinde de preşedintele Traian Băsescu care va face nominalizări pentru premier. „Preşedintele are trei opţiuni: premier Ungureanu, premier Ponta sau un premier «independent» şi aici ar putea veni iar cu propunere pentru Boc. Vom vedea”, a completat Săpunaru. Surse politice susţin însă că există şi varianta ca Sorina Plăcintă să se retragă din politică.

De ce s-a dezis Plăcintă de PDL?

Sorina Plăcintă a fost ministru al Tineretului şi Sportului în cabinetul Boc, iar prin gestul său de ieri a avut un cuvînt hotărîtor pentru dărîmarea Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu din care fac parte şi doi miniştri focşăneni, Alexandru Nazare la Transporturi şi Răzvan Mustea Şerban la Comunicaţii. De altfel, şeful PDL, Emil Boc a spus că decizia senatorului de Vrancea a fost o surpriză. Sorina Plăcintă nu a putut fi contactată telefonic pentru a oferi explicaţii. Deputatul PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, care se află la Focşani, a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu acest subiect şi s-a limitat să spună că „m-am întîlnit aseară (n.r. joi) cu doamna Plăcintă şi nu mi-a spus că ar vrea să plece”, după cum ne-a declarat Alin Trăşculescu. De altfel, decizia Sorinei Plăcintă de a se întoarce cu spatele la PDL este curioasă, mai ales că alături de acest partid a urcat în politică, intrarea sa în politică fiind benefică atît pentru firmele sale, dar şi pentru cariera actualului său soţ, medicul Viorel Bucuraş, care s-a transferat director la două spitale din Capitală. Totuşi, imaginea de om politic a Sorinei Plăcintă a avut de suferit după episodul scandalului din Bucureşti, în care a fost implicat fiul său, Andrei Plăcintă.

După ce a şters cu ea pe jos, Oprişan o vrea pe Plăcintă

La Parlament a fost ieri şi baronul Marian Oprişan care, în cazul Sorinei Plăcintă, s-a declarat extrem de binevoitor şi protectiv. Asta în cazul în care în mod constat Oprişan i s-a adresat senatoarei PDL cu apelative ca „madame poale în brîu” sau „madame pandişpan”. Oprişan a opinat că Plăcintă ar fi fost ameninţată că se vor face presiuni asupra justiţiei pentru o pedeapsă cu executare pentru Andrei, fiul lui Plăcintă. Baronul a recunoscut că Sorina Plăcintă „nu este genul care să plîngă în plen”, după cum a declarat jurnaliştilor. „După părerea mea, cunoscînd-o bine pe Sorina Plăcintă, ea are o problemă cu copilul, cred că au ameninţat-o că se vor face presiuni asupra justiţiei pentru o pedeapsă cu executare. Aceasta este părerea mea. Sorina Plăcintă nu trebuie să fie speriată cu nimic şi să-şi facă datoria cum îi dictează conştiinţa”, a spus Marian Oprişan, înainte de votul la moţiune. În plus, tot vis-a-vis de Sorina Plăcintă, Oprişan şi-a arătat disponibilitatea ca senatorul PDL, care ocupă şi funcţia de prim-vicepreşedinte PDL Bucureşti, dacă ar părăsi tabăra democrată, să i se facă loc în cadrul USL, „fără nici un fel de probleme”, după cum a mai spus baronul de Vrancea, uitînd istoria de lupte cu senatoarea democrat-liberală. (Iulia CREŢU)

 

Video preluat de pe site-ul www.realitatea.net

Foto2:Cei din USL au catalogat-o pe Sorina Plăcintă drept “o femeie puternică”, care n-ar plînge la o banală durere de burtă, după cum a spus Plăcintă că ar fi păţit

 

Foto3:Mandatul celor mai tineri miniştri din Cabinetul Ungureanu, focşănenii Mustea şi Nazare, se apropie de final după nici trei luni

 

Casetă:

Ce i-a spus Sorina Plăcintă, printre hohote de plâns, Elenei Udrea –conform click.ro


Sorina Plăcintă: Da, ştiu despre ce este vorba. Este o reclamaţie despre băiatul meu!
Nu, nu. El nu m-a sunat. Nu ştiu, totuşi, de ce nu m-aţi întrebat nimic.
M-a sunat în aceeaşi lună, nici nu mai ţin minte când. M-am rugat de el.
Joi m-a sunat şi mi-a vorbit foarte rece.
Nu înţeleg de ce...
Nu ştie că am încercat să fac să vină şi el la Bucureşti.
Nu, nu este. Nici nu ştiam!
Elena Udrea: ...Am auzit că v-a acuzat...
Sorina Plăcintă: Eu nu vreau să plece şi ştiu că este posibil. Nu ştiu ce să fac. Nu mai am putere. Şi, ştii şi tu foarte bine situaţia, dar crede-mă că nu mai pot. Pentru mine este foarte importantă familia.
Ştii ceva?! După ce a luat prima, ce fac oamenii ăştia?? ...Mă oboseşte ideea să rămân fără serviciu. Nu mai pot!
El e şef... Da, nu pot să-l mai văd. Am ajuns să mă ploconesc la toţi, nu se mai poate... Nu mai vreau! Ascultă-mă ce-ţi spun! Mă demoralizează de tot.
Mă face să am zile când îmi vine să mor
(...)
Discuţia celor două a fost întreruptă de mai mulţi colegi din PDL, printre care Theodor Paleologu şi Radu F. Alexandru, care le-au atras atenţia că sunt filmate.
În acel moment, Sorina Plăcintă a părăsit sala de şedinţe. Jurnaliştii au întrebat-o de ce a plâns şi a răspuns: "Plâng pentru că mă doare burta, pentru că nu vă mai săturaţi să umblaţi după familia mea".
La rândul său, Elena Udrea a spus: "Eu şi doamna Plăcintă suntem foarte bune amice, aşa că şi-a permis un moment de emoţie în faţa mea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Ulise Grosu, acum 4372 zile, 6 ore, 22 minute, 51 secunde
In calitatea mea de votalau activ al "omului politic" Sorina Placinta, in care am investit foarte mult PATRIOTISM LOCAL, investitie de care s-a ales praful, deoarece d-na Sorina Placinta citeste integral
nedumeritu", acum 4373 zile, 8 ore, 54 minute, 36 secunde
numai golani si curve in politica ! ne-au distrus din toate punctele de vedere.despre pp-dd sunt ca sefi de filiale in vrancea fostii si fostele curve ceausiste. trebuie sa fii tampit sa te mai duci citeste integral
nicu, acum 4374 zile, 5 ore, 28 minute, 14 secunde
ceausescu, cred ca se rasuceste in mormant cand vede in ce hal a ajuns romania si romanul, gratie criminalilor, care din nou se aseaza la festin.
ilinca, acum 4374 zile, 7 ore, 44 secunde
Doua sulfe care au sfidat cu nesimtirea lor amaraciunile poporului roman.Nu mai consumati cerneala si nici spatiu in ziare sau in filme pentru asa nulitati , mizerabilitati cu pantofi de mii de euro citeste integral
schimbu3, acum 4374 zile, 11 ore, 16 minute, 59 secunde
Nu pot sa-mi exprim in cuvinte scarba pe care o am azi pentru marea parte a clasei politice din Romania. Oameni care schimba partidul ca pe haine, de parca e vorba de galeriile echipelor de fotbal (si citeste integral
vranceanu', acum 4374 zile, 13 ore, 14 minute, 19 secunde
@fucs-mai vedem !!! daca totusi te aprob,eu zic ca e inceputul sfarsitului intrgii clase politice care au falimentat ROMANIA din '90 incoace !!! Singura speranta pentru romani ramane PARTIDUL citeste integral
paul, acum 4374 zile, 14 ore, 30 minute, 26 secunde
ce sa credem ? ca de azi va curge lapte si miere? hai s-o vedem si p-asta, sau iarasi vom auzi in cateva zile vesnica poveste, greaua mostenire? eu sunt foarte sceptic, useleul in vrancea nu este la citeste integral
Fucs, acum 4374 zile, 15 ore, 55 minute, 3 secunde
Ar fi putut !!! Gandul a fost bun. Vota motiunea , astazi era PNL-ista. Asa, moare pe mana prietenei sale. Ambele la "lada de gunoi a istoriei". O vorba inteleapta spune : " cand mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.