Politică

VIDEO:Consiliul Județean a aprobat bugetul pentru acest an

Ziarul de Vrancea
23 mar 2017 1523 vizualizări
Majoritatea PSD - ALDE a votat bugetul Consiliului Județean Vrancea la ședința ordinară de ieri u consilierii PNL s-au opus, criticând faptul că sumele cele mai mari au fost alocate pentru funcționare

Consiliul Județean Vrancea a aprobat bugetul pe acest an, cu voturile PSD și opoziția consilierilor PNL. Liberalii au criticat faptulsecțiunea de funcționare are fonduri mai mari decât secțiunea de dezvoltare, în comparație cu anii precedenți. ”Este un buget cu un grav dezechilibru între secțiunea funcționare și secțiunea dezvoltare. În acest an, cheltuielile de funcționare au ajuns la 70%, un aspect care trebuie analizat”, a spus liberalul Emilian Diaconu. Acesta a mai arătat sumele din fonduri externe pe care CJ vreale atragă în acest an sunt mici, la fel ca și finanțările din PNDL. ”Anul trecut suma a fost de 107 milioane lei, iar în acest an de 12 milioane lei. Suma este de aproape 10 ori mai mică. Dacă nu vom apela la fonduri de la bugetul statului și în special fonduri de la comunitatea europeană, județul Vrancea nu se va putea dezvolta”, a mai spus Emilian Diaconu. Acesta a propus un amendament, potrivit căruia să fie analizate cheltuielile de la secțiunea finanțare și să se aloce fonduri suplimentare pentru cele cinci drumuri județene propuse pentru modernizare cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Amendamentul a picat la vot. În replică la acuzațiile PNL, Marian Oprișan și directorii din CJ au susținut nu puteau aloca sume mai mari pentru drumuri, întrucât acestea mai trebuie aprobate de Comisia Europeană. Romeo Iordache, directorul Direcției de Dezvoltare a mai arătat că sunt 33 de proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării și că vor fi incluse în buget după ce vor fi aprobate. Discuțiile la buget s-au prelungit destul de mult, deoarece consilierii PNL au făcut și alte observații, la care Marian Oprișan a ținut să le dea replica. În acest an, CJ are la dispoziție o sumă de 228,65 milioane lei. Din anii precedenți a rămas o sumă importantă ca excedent, banii fiind alocați secțiunii dezvoltare. Veniturile secțiunii dezvoltare pentru acest an au fost estimate la 47,5 milioane lei, iar cheltuielile la valoarea de 84,2 milioane lei. ”Deficitul secțiunii de dezvoltare în sumă de 36.711 mii lei propunem să fie finanțat definitiv din excedentul bugetar al anilor precedenți înregistrat la 31.12.2016, rezultând astfel un deficit total de 68.662 mii lei. Menționăm că la finele anului 2016 a fost înregistrat un excedent bugetar în sumă de 69.544 mii lei”, se arată în referatul proiectului de hotărâre aprobat de consilierii județeni. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.