Politică

Primăria Vizantea - Livezi a aprobat investițiile pentru acest an

Mihai Boicu
18 mar 2017 3159 vizualizări
Consiliul Local a aprobat bugetul comunei și proiectele care vor fi depuse pentru a obține finanțare europeană

Consiliul Local din Vizantea – Livezi a aprobat în ședința din 16 martie bugetul comunei pe acest an, precum și lista investițiilor și proiectelor pe care autoritățile locale vor să le realizeze. Printre investițiile finanțate cu fonduri din bugetul local se numără reabilitarea sistemului alimentare cu apa prin montarea de apometre, filtre, stații de clorinare și crearea unor bazine pentru înmagazinarea apei la sursa 2 Dealul Lozei (50.000 lei), cofinanțare proiect ”Cămin cultural Vizantea Mănăstirească” (25.000 lei), cofinanțare proiect ”Modernizare drumuri comunale și pod din beton armat peste pârâul Peștera, construire gabioane pe albia pârâului Vizăuți, construire teren sport și parc sat Livezile, construire unui dig – gabion în satul Mesteacănu pentru consolidarea drumului afectat de alunecări din teren. O altă investiție este montarea de routere de internet în centrul fiecărui sat, pentru a asigura acces gratuit la internet pentru cetățenii comunei. Routerele au rază de acoperire de 100 metri. Investiția are o valoare de 10.000 lei. Consiliul Local și-a dat acordul și pentru realizarea mai multor proiecte cu fonduri europene. Este vorba de înființarea unui centru social de zi și acordare sprijin bătrânilor la domiciliu, în fosta școală din satul Piscu Radului. Primăria vrea să depună mai multe proiecte de eficientizare energetică prin care să reabiliteze și să doteze cu centrale termice mai multe clădiri: dispensarul Vizantea Mănăstirească, Grădinița Mesteacănu, sediul Primăriei, Grădinița Vizantea Mănăstireasca și Școala Vizantea Mănăstirească. (M. B.)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.