Politică

Primarii nu vor mai fi incompatibili în CA la școli

Mihai Boicu
17 mar 2017 1619 vizualizări
Primarii vor putea face parte din consiliile de administrație de la școli și spitale fără a se mai afla în situație de incompatibilitate.

În Parlament se discută modificarea Legii 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea funcțiilor publice, pentru ca aleșii locali să nu mai aibă probleme. ”Luni această lege va fi dezbătută în plenul Senatului și, după discuțiile cu colegii de la guvernare, va fi aprobată”, a spus senatorul Cătălin Toma, membru în Comisia de administrație publică din Senat. Modificările la Legea 161/2003 au fost discutate pe 14 martie în comisie și au fost aprobate, cu abținerea reprezentanților USR. Până acum, Agenția Națională de Integritate i-a declarat incompatibili pe primarii care au făcut parte din consiliile de administrație de la școli, de exemplu, ajungându-se la multe procese cu acest obiect. În apărarea lor, primarii au invocat că prezența în CA nu este remunerată, iar autoritatea locală trebuie reprezentată de primar sau de un înlocuitor al acestuia. (M. B.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.