Politică

Alegeri interne în PNL Vrancea

Ionel Sclavone
17 mar 2017 3449 vizualizări
Cătălin Toma și Paul Emil Ciubotaru candidează la județ iar Nicu Tănase la municipiu

 

Doi candidați se vor confrunta pentru conducerea organizației PNL Vrancea. Senatorul Cătălin Toma, actualul președinte interimar și Paul Emil Ciubotaru și-au declarat oficial intenția de a candida pentru șefia liberalilor. Pentru șefia organizației PNL Focșani, până în prezent, doar un singur liberal a anunțat că ia în calcul o candidatură. Este vorba de consilierul local Nicu Tănase. Candidaturile urmează să se depună cu cinci zile înainte de alegeri. Acestea se vor desfășura, în ambele organizații, la finalul lunii aprilie. Scrutinul va fi organizat de o comisie formată din șapte persoane, între care și Nini Săpunaru, fostul președinte al PNL Vrancea, Costică Neață fost președinte al PDL înainte de fuziune.

 

Senatorul  Cătălin Toma și-a declarat intenția de a candida pentru funcția de președinte al PNL Vrancea în urmă cu mai multe zile, pe 8 martie 2017, cu ocazia vizitei lui Ludovic Orban, pretendent la șefia PNL, în județul nostru. El a confirmat acest lucru pentru „Ziarul de Vrancea“:

„Intenționez să candidez pentru că este un moment oportun să reformăm partidul. Avem o echipă de oameni buni, valoroși, alături de care am trecut prin alegerile de anul trecut. Ar fi păcat să nu mergem împreună mai departe și să nu valorificăm experiența pe care am căpătat-o împreună. “.

Potrivit senatorului Toma, viitoarea echipă de conducere a PNL Vrancea, în fruntea căreia speră va fi ales și-a fixat ca obiectiv pe termen lung, obținerea unui rezultat mult mai bun la alegerile locale și parlamentare din 2020.

„Obiectivul viitoarei echipe a PNL Vrancea este de a obține un rezultat mai bun la viitoarele alegeri  pentru a obține un rezultat mai bun la viitoarele alegeri. Până atunci vrem să ne poziționăm și mai bine ca principal partid de opoziție, o alternativă credibilă și serioasă la puterea PSD – ALDE, la abuzurile și derapajele acestei alianțe“, a declarat Cătălin Toma.

La nivel declarativ, candidatura sa la președinția PNL Vrancea este susținută și de deputatul Ion Ștefan, cel care în trecut l-a contestat pe Cătălin Toma. După ce și-a văzut visul îndeplinit, de a accede într-o post de parlamentar, Ștefan a afirmatnu-l mai interesează funcțiile politice.

„În proporție de 99% nu mă înscriu în această cursă. Consider că PNL Vrancea are nevoie de o echipă puternică, am avut de suferit de pe urma clipelor tensionate. A venit timpul să luptăm cu adevărat cu adevărații adversari, adică PSD și Oprișan. Nu ne mai consumăm energia pe lupte interne“, a declarat Ion Ștefan, în cadrul întâlnirii cu Ludovic Orban.


Paul Emil Ciubotaru: „fiecare candidat are șansa lui“

Cel de-al doilea candidat pentru președinția PNL Vrancea este Paul Emil Ciubotaru, membru în Comitetul Județean Executiv. Numele său a fost vehiculat la începutul lui 2016, printre posibilii înlocuitori ai fostului deputat Nini Săpunaru, ca președinte interimar al PNL Vrancea.  Paul Emil Ciubotaru a anunțatva candida împotriva lui Cătălin Toma și că urmează să-și depună candidatura oficial, la o dată ulterioară. El și-a motivat hotărârea prin faptulactualul președinte și echipa sa mai au de lucrat pentru a îmbunătăți activitatea filialei: „Consider că sunt aspecte ce pot fi îmbunătățite în ceea ce privește conducerea filialei. În urma unor consultări cu unii colegi, am constatat că nu sunt singurul care are această părere, de aceea am hotărât să-mi depun candidatura“.


Paul Emil Ciubotaru a precizat că în perioada următoare se așteaptă al o intensificare a acțiunior electorale în interiorul organizației dar și-a exprimat speranța că va fi o competiție corectă, fără lovituri sub centură.

„Mă aștept la o competiție civilizată dar intensă pentru că timpul alocat campaniei electorale este foarte scurt și pentru că este posibil să mai apară și alți candidați. Fiecare candidat are șansa lui și vom vedea în ziua alegerilor pe ce se bazează fiecare. Până atunci se pot întâmpla multe lucruri“, a menționat Paul Emil Ciubotaru. 

Nicu Tănase, singurul candidat la PNL Focșani

Dacă pentru șefia PNL Vrancea se vor confrunta doi candidați, în schimb, pentru organizația PNL Focșani se vehiculează un singur nume ca posibil pretendent. Este vorba de consilierul local Nicu Tănase care a confirmat că-și va depune candidatura.

„Inițial mă așteptam să candideze deputatul Ion Ștefan. Dacă ar fi făcut-o m-aș fi retras. În condițiile în care el nu este interesat, sunt hotărât să-mi depun candidatura la funcția de președinte la PNL Focșani. Am experiență din trecut din PDL și vreau să pun bazele unei filiale puternice, dacă voi fi ales“, a precizat Nicu Tănase.  


Consilierul local nu-și face iluziiva rămâne singurul pretendent și se așteaptă ca în zilele următoare să se mai anunțe și alți candidați. Neoficial se vorbește că ar mai vrea să se înscrie în competiție Cristian Bălosu, Daniel Pancu, foști lideri ai filialei, în diverse perioade dar și omul de afaceri Liviu Macovei.

Săpunaru și Neață vor organiza alegerile

Data alegerilor pentru conducerea filialei PNL Focșani a fost stabilită pentru 22 aprilie 2017 iar pentru cea a organizației județene a fost fixată pe 29 aprilie 2017, o săptămână mai târziu. Până pe 2 mai 2017, liberalii intenționează finalizeze alegerile în toate structurile interne ale partidului.

Scrutinul va fi organizat de o comisie formată din șapte persoane, respectiv Nini Săpunaru, fost președinte al PNL Vrancea, Costică Neață, fost lider al PDL Vrancea, Daniel Moroșanu, Ionuț Copăcescu, Gabriel Bărculescu, Adrian Cătălin Baciu și Adrian Crețu.

Candidaturile celor interesați  pot fi depuse cu cinci zile înainte de data anunțată a conferințelor de alegeri.(Ionel Sclavone)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
cum numara Georgel voturile ?, acum 2587 zile, 2 ore, 55 minute, 12 secunde
Cu Sapunaru, Neata si Barculescu in comisie, rezultatul este deja cunoscut, Ciubotaru presedinte. Nu inteleg de ce Toma le mai permite acestor sforari sa faca ce au mai facut, sa fraudeze alegerile citeste integral
Verisoru, acum 2587 zile, 18 ore, 30 minute, 33 secunde
E adevarat ca Nicu Tanase de invidiat pentru ca are niste calitati si ca el nu gasesti . Daa a mers la toate partidele de pe esicheul politicii de dreapta. Deci e posibil ca toate aceste partide sa citeste integral
verisoara, acum 2588 zile, 5 ore, 53 secunde
Buuun Nicu Tanase - frichinoase. Dupa ce a trecut prin 4 partide, a lins sapte dosuri, acum vrea presedinte! Buun!
DD, acum 2588 zile, 5 ore, 53 minute, 42 secunde
O sa ne umplem de,, doamne ajuta,, si cu astia ca sunt lupi tineri si inca nu au vile ! Cornele daca dai cod gresit te spun ca ai 4 apartamente !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.