Politică

Un recidivist ”lucra” noaptea la autoturismele unor focșăneni

Gabriel Sava
12 mar 2017 1630 vizualizări
Acesta a fost prins și apoi a fost arestat preventiv în luna ianuarie u în comiterea faptelor a fost implicat și un minor de 16 ani

Un tânăr de 24 de ani din Răstoaca, recidivist, a fost trimis în judecată în stare de arest pentru comiterea mai multor fapte de furt calificat (5 fapte) o tentativă la furt calificat și două infracțiuni la regimul rutier: o conducere fără permis și o faptă de punere în circulație a unui vehicul fără drept de circulație. Conform materialului de urmărire penală, deși avea permisul anulat printr-o decizie din 2014 a Judecătoriei Focșani, Veronel Daniel Gheorghiesei, a condus un autoturism în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2017, respectiv în noaptea de 25 spre 26 noiembrie 2016. La fapta din ianuarie, tânărului i s-a reținut și conducerea unui autoturism neînmatriculat, după ce, la data de 4 ianuarie 2017, mașina, care fusese câștigată la o tombolă și care avea numere provizorii de înmatriculare, nu mai avea drept de circulație. În ambele situații, Gheorghiesei a condus între Răstoaca și Focșani. În prima situație, tânărul, însoțit de un minor, au decis să meargă la Focșani să se plimbe cu autoturismul proaspăt câștigat. Când au ajuns în Focșani, cei doi au rămas fără benzină pentru întoarcere. Moment în care au decis să facă rost de combustibil de la alte mașini. Atunci au spart cinci autoturisme de la care au sustras diferite cantități de benzină. Într-un alt caz, nu au reușit, motiv pentru care fapta a fost înregistrată ca tentativă la furt calificat. În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, Gheorghiesei a mers din nou în Focșani cu același autoturism, împreună cu același minor și, folosind chei potrivite, au sustras din nou benzină, bușoanele de la rezervoare și acumulatori. Tânărul și-a încercat norocul și a treia oară, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie 2017. A spart un autoturism de la care a luat bușonul, moment în care, prin zonă a trecut o patrulă de poliție. Acesta a încercat să se ascundă, însă a fost zărit de oamenii legii, iar când a fost reținut, acesta mirosea puternic a benzină. Condus la secție, a recunoscut faptele, iar mare parte din bunurile furate cu o seară înainte a fost recuperată. Oamenii legii au înapoiat proprietarilor cei patru acumulatori sustrași. Pe 27 ianuarie, acesta a fost arestat, având în vedere și starea sa de recidivă.  Măsura i-a fost prelungită până la momentul trimiterii în judecată, după care aceasta a fost verificată și deasemenea menținută ca legală și temeinică. Cu privire la minorul de 16 ani, cauza a fost disjunsă. Dosarul care îl privește pe Gheorghiesei se află în fază de Cameră Preliminară pe rolul Judecătoriei Focșani. (G. SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.