Politică

Rămane ALDE fără grup parlamentar?

Ziarul de Vrancea
10 mar 2017 996 vizualizări
Zece parlamentari ALDE sunt pregătiţi să plece din partid pe fondul tensiunilor dintre cei doi copreşedinţi Daniel Constantin şi Călin Popescu-Tăriceanu, scrie România Liberă.

 Primul pe această listă ar fi chiar Daniel Constantin, urmat de trei senatori şi şase deputaţi. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că, dacă plecraile se concretizează, grupul parlamentar ALDE din Senat riscă să se desfiinţeze - ar rămane doar şase membri - şi astfel ar urma să fie contestată poziţia de preşedinte al Senatului a lui Tariceanu. Cei zece posibili dezertori sunt Daniel Constantin -  vicepremier, ministru al Mediului şi copreşedinte ALDE, Damian Florea - secretar general al ALDE, Sorin Cîmpeanu - deputat, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, Constantin Avram - liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, Mircea Baniaş - deputat, Eugen Durbacă - deputat, Mihai Niţă - deputat, Viorel Ilie - liderul grupului ALDE din Senat,
Scarlat Iriza – senator şi Mihai Ruse - senator.    
Pe de altă parte, Daniel Constantin a afirmat, vineri, că ceea ce publicat România Liberă sunt "speculaţii" şi că nu va "sparge guverne". "S-au mai făcut asemenea speculaţii şi în trecut, în special din zona unui trust de presă care şi-a făcut o temă din a mă ataca şi care are o preferinţă pentru o anumită tabăra din ALDE. Nu ascund, în acelaşi timp, că sunt discuţii interne dar nu sunt eu cel care le-a generat”, a scris Constantin pe Facebook.
Tensiunile din ALDE dintre cei doi copreşedinţi s-au intensificat în ultima vreme după ce Tăriceanu ar fi încercat să forţeze un congres cat mai rapid, chiar la finalul acestei luni, pentru a prelua conducerea unică a partidului, iar Constantin nu este de acord. Nemulţumirile însă datează dinainte de alegeri, devenind acute la alcătuirea listelor de candidaţI, scrie hotnews.ro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2573 zile, 13 ore, 7 minute, 1 secunda
Vechea,nesfarsita si perpetua...CIOLANIADA !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.