Politică

VIDEO - Cătălin Toma și-a anunțat candidatura la șefia PNL Vrancea. Ludovic Orban, în campanie pentru președinția PNL la nivel național

Alexandra TĂTARU
9 mar 2017 1551 vizualizări
La conferința PNL Vrancea s-au anunțat cele două candidaturi cu succes aproape sigur garantat.PNL Vrancea a dat de înțeles, prin reprezentanții prezenți la conferința de presă de ieri, că vrea să încheie luptele interne.Pentru conservarea energiei de opoziție la PSD și Oprișan.

La conferința de presă organizată de PNL, filiala Vrancea, au fost prezenți și deputatul Ion Ștefan, prim vicepreședintele PNL Vrancea, Liviu Bostan, dar și Ludovic Orban, candidat la președinția PNL la nivel național, însoțit și susținut de ex-deputatul Nini Săpunaru. Temele principale dezbătute au fost legate de alocarea diferențiată a sumelor din bugetul CJ Vrancea pentru U.A.T.-urile administrate de  primari liberali, la recenta ședință extraordinară a CJ Vrancea, prezentarea candidaturilor celor doi aspiranți liberali, Cătălin Toma și Ludovic Orban, dar și câteva aspecte legate de intensele dezbateri din comisia parlamentară pentru Industrii și Servicii privind Ordonanța 64/2016 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012. În privința acestei Ordonanțe, liberalii și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că deputatul PSD Iulian Iancu face tot ce poate pentru a boicota intrarea în vigoare a acesteia.

Cătălin Toma: ”Banii publici trebuie să fie pentru toți, indiferent de opțiunea politică”

Senatorul Toma  și-a exprimat indignarea față de alocarea din cotele defalcate din  bugetul CJ Vrancea, la recenta ședință a CJ, din 8 martie a.c., primăriilor Țifești, Jariștea și Ciorăști, acestea fiind cu mult mai mici față de cele propuse pentru unitățile administrative conduse de primari PSD. ”Înțeleg că Oprișan așa dorește să facă alocarea obiectivă. Din ce am observat folosește cam des cuvântul Dumnezeu. Mă tem pentru dumnealui că Dumnezeu nu doarme. Banii publici sunt pentru toți cetățenii, indiferent de opțiunea politică pe care o au aceștia”, a exprimat senatorul Cătălin Toma. În privința acestui subiect, liberalul Ludovic Orban a declarat, amuzat, că la Vrancea situația nu e atât de gravă în privința împărțirii arbitrare a banilor așa cum este la nivel național. ”La nivel național e mult mai grav. Alter ego-ul lui Dragnea, în persoana doamnei Sevil Shaideh, bântuie în toate județele şi le promite primarilor finanțare în cadrul programelor PNDR. Reamintesc că PNL are o treime din primarii României, peste 35% din populația țării are administratori primari PNL. Le aduc aminte că banii nu sunt aduși de la ei de acasă, ci provin din taxe și impozite plătite de toți cetățenii și trebuie împărțiti echitabil”, a precizat Ludovic Orban. De asemenea, acesta a mai adăugat faptul că va cerceta posibilitatea de a ataca în instanță nerespectarea legilor în ceea ce privește principiul proporționalității. ”Mi se pare anormal să se împartă 3 miliarde de euro fără dezbatere publică, fără transparență în ce privește aceste repartiții către comunitățile locale”, a mai spus Ludovic Orban.

PNL Vrancea susține candidatul Orban

Candidatul Ludovic Orban la președinția Partidului Național Liberal, candidatură pe care și-a depus-o în urmă cu trei săptămâni, a început o campanie prin țară de promovare a principiilor liberale în care crede cu desăvârșire. Liberalul își dorește ca până la alegerile din cadrul Biroului Politic Național să viziteze organizațiile județene de cel puțin două ori. Vizitele pe care le face și le va face au scopul de consultare a organizațiilor PNL în privința programului politic, de culegere a opiniilor și ideilor de la fiecare membru liberal, pentru a face acest partid mai puternic. ”Mi-am lansat candidatura pentru a readuce PNL în prima linie pe scena politică, să redevină o adevărată forță de dreapta, să aibă capacitatea de a fi pe primul loc la alegerile viitoare, să contribuim la dezvoltarea accelerată a României pe baza politicilor liberale ”, a precizat candidatul la președinția PNL, Ludovic Orban. Orban a mai spus că vrea să pună accentul și pe resursele umane, să atragă oameni de valoare și să depună toate eforturile pentru stingerea tuturor conflictelor interne. Contracandidat îi va fi Cătălin Predoiu față de care, a spus Ludovic Orban, nu are nicio problemă ci dimpotrivă, consideră că face competiția mai interesantă. În ceea ce privește alegerile pentru președinția PNL Vrancea, Ludovic Orban a spus că va susține candidatul propus, dar decizia nu-i aparține pentru că nu are dreptul să se amestece în alegeri județene.

Cătălin Toma aproape candidat la șefia PNL Vrancea

Candidatura lui Cătălina Toma la șefia PNL Vrancea a fost anunțată în aceeași conferință de presă, acesta fiind susținut, cel puțin declarativ,aproximativ în totalitate de colegii de partid, inclusiv de Ion Ștefan ce pare a nu fi tentat să-i fie contracandidat lui Toma la șefia PNL Vrancea . ”În proporție de 99% nu mă înscriu în această cursă. Consider că PNL Vrancea are nevoie de o echipă puternică, am avut de suferit de pe urma clipelor tensionate. A venit timpul să luptăm cu adevărat cu adevărații adversari, adică PSD și Oprișan. Nu ne mai consumăm energia pe lupte interne”, a declarat Ion Ștefan, actual deputat PNL. Într-un fel de spectacol al mulţumirilor cu public, Cătălin Toma a mulțumit colegilor pentru susținere, în mod special lui Ludovic Orban care l-a susținut și la alegerile locale din 2008, atunci când Toma a reușit devină unul dintre cei mai tineri primari din România. Ex-deputatul Nini Săpunaru, prezent la conferința mulţumirilor și a felicitărilor cu spectatori, a liberalilor autohtoni și revenit astfel în prim-planul filialei PNL Vrancea, a doritprecizezenu-l interesează funcția de președinte al organizației și alege să-i fie alături în campanie lui Ludovic Orban. Ca să încheie probabil  ziua de ieri  într-o atmosferă asortată cu aceea etalată în conferința de presă  menţionată, reprezentanții cu funcții de conducere ai liberalilor din Vrancea au dezbătut, pe seară, și alte subiecte beneficiind de cadrul adecvat al unui restaurant din oraș. (Alexandra TĂTARU)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.