Politică

Încă o acțiune de imagine pentru Oprișan - Consiliul Județean a cumpărat felicitări pentru 8 martie

Ionel Sclavone
7 mar 2017 1459 vizualizări
Consiliul Județean Vrancea a achiziționat aproape 6.000 de felicitări, în valoare totală de aproximativ 1.000 de euro pe care baronul Marian Oprișan să le împartă cu ocazia zilei de 8 martie. Achiziția s-a făcut prin încredințare directă, de la Caspro Publicitate SRL,

 Pe 6 martie, instituția condusă de Marian Oprișan a atribuit celor de la Caspro contractul pentru furnizarea a 5.888 de felicitări personalizate în format 10/20,5 cm, în plic siliconat inscripționat. Ilustratele comandate de Consiliul Județean vor fi imprimate cu o dedicație, un text tehnoredactat ales de reprezentanții beneficiarului.

Încă din 2000, anul în care a preluat conducerea Consiliului Județean, în calitate de președinte, Marian Oprișan, și-a făcut obiceiul de a transmite felicitări tuturor salariaților din sistemul public vrâncean și nu numai. Cu ocazia sărbătorilor legale sau religioase și a aniversarilor onomastice, fiecare funcționar primește câte o ilustrată ambalată într-un plic, cu urări de bine din partea baronului Oprișan, în calitate de președinte al Consiliului Județean sau al PSD.Textul este același pentru toată lumea iar semnătura  este o ștampilă aplicată de secretarele sale pe fiecare carton. 

Pentru a identifica destinatarii, subalternii lui Marian Oprișan apelează la bazele de date ale Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor, aflat în subordinea Consiliului Județean precum și la listele cu numele angajaților care îi sunt puse la dispoziție de primari și șefi de instituții.

Anul trecut, prin programul anual de achiziții, Consiliul Județean a planficat pentru felicitări un buget de 100.000 de lei, adică 22.000 de euro. Prin comparație, pentru celelalte rechizite de birou destinate asigurării funcționării  CJ, direcțiile subordonate au transmis solicitări care însumate ajungeau la 74.000 de lei.

În 2014, Consiliul Județean a cumpărat 37.980 de felicitări, în valoare de 30.804 de lei iar în 2015 cantitatea achiziționată a fost de 44.508 de felicitări, în valoare de 26.641 de lei.

Pe lângă felicitări, zilele trecute, CJ  a cumpărat și 15.000 de lalele, în valoare de 30.000 lei, de la un PFA din Odobești. Florile au fost împărțite pe 1 Martie și  foarte probabil la fel se va proceda și  pe 8 Martie, pe stradă și în instituții publice, doamnelor și domnișoarelor, din partea președintelui CJ , de primari, directori și de diverși membri ai PSD. La fel ca și în anii trecuți, mult prea ocupatrezolve problemele globale ale județului, Marian Oprișan nu a avut vreme coboare printre alegătoarele de rând, ca să le ureze personal „o primăvară frumoasă și cele mai frumoase gânduri“.(Ionel Sclavone)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.