Politică

Marian Oprişan vrea revenirea la prefecţii politici

Ziarul de Vrancea
15 feb 2017 749 vizualizări
„Numirea unor prefecţi chipurile apolitici este o poveste de adormit copiii“ justifică acesta opţiunea exprimată public după şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean Vrancea

VIDEO preluat de pe contul da facebook-Borcea Stefan

 

.

 

Prezent la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vrancea liderul PSD Vrancea şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Marian Oprişan,a făcut după terminarea întrunirii menţionate mai multe declaraţii despre care a apreciatse impunele lanseze-n spaţiul public în actualul context politic .

Între acestea se numără şi susţinereaRomânia ar trebui revină la legea prin care prefecţii să fie numiţi politic.Drept urmare a unei astfel de modificări  fiecare guvern, atunci când vine la putere urmează  să-şi numească singur oamenii din fruntea Prefecturilor.Trebuie menţionat legea care prevedeprefecţii din Romania sunt apolitici a fost asumată de ţară noastră în pachetul de legi adoptat dinaintea intrării ţării noastre în Uniunea Europeană .“Noi nu trebuie să fim ipocriţi, pentru că România este plină de ipocrizie. Cu excepţia faptului să s-a înfiinţat Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate şi că avem un parlament pluralist, România are aceeaşi administraţie centralizată, ca pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Numirea unor prefecţi chipurile apolitici este o poveste de adormit copiii. Până acum nu s-a întâlnit aşa ceva. Eu nu am întâlnit nici un prefect apolitic din cei numiţi pe raza judeţului Vrancea de diferitele guverne de stânga sau de dreapta. Este normal ca atunci când ai pierdut alegerile, ca în Statele Unite, ca în multe alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, o administraţie vine şi alta pleacă şi prefecţii să fie schimbaţi pe criterii politice”  a precizat  Marian Oprişan în legătură cu dorinţa sa referitoare la reprezentanţii guvernului în judeţe.

Oprişan a completat că o astfel de decizie este atributul Parlamentului, la propunerea Guvernului, care probabil se va materializa în scurt timp.Judeţul Vrancea  a avut în scaunul de prefect  în ultimii 27 de ani. următorele persoane: Teodor Pavel, Muşat Băcanu, Romeo Paul Postelnicu, Nicolae Giurgea, Petre Râpeanu, Ion Constantinescu, Cătălin Haret, Constantin Buză, George Băeşu, Cătălin Vrabie, Ion Oprea, Mircea Dragoş, Raluca Dan, Sorin Hornea ,  Cătălin Kanty Popescu, Octavian Vieru şi Nicuşor Halici.Cu aceiaşi ocazie Oprişan a mai subliniat este şi pentru o lege a salarizării celor aflaţi în demnităţi publice.Despre o asemenea preocupare Marian Oprişan a avut justificarea ce urmează: “Nu poţi să ţii preşedinţi de consilii judeţene, primari de municipii reşedinţă de judeţ, pe şeful statului, pe primul ministru, pe miniştrii guvernului, oameni cu imense responsabilităţi faţă de cetăţeni şi să le dai 3.000 de lei pe lună. Este aberant şi încurajează corupţia”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.