Politică

VIDEO! Dănuţ Cristian este noul vicepreşedinte al CJ Vrancea

Mihai Boicu
14 feb 2017 4948 vizualizări
Marian Oprişan a reuşit să îşi impună fără probleme un consilier PSD în funcţia de vicepreşedinte.Liberalii l-au propus pe Ciprian Epure Proiectul referitor la transmiterea în direct pe facebook a şedinţelor de CJ a rămas "să fie analizat din punct de vedere al costurilor.".Fiind respins deocamdată din pricina preocupării şefilor CJ de a nu fi prea scump pentru ce-şi pot permite-n vremurile actuale vrancenii.



Social – democratul Dănuţ Cristian a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea la şedinţa ordinară de marţi. Acesta a fost propus de Marian Oprişan pentru funcţia lăsată vacantă de Dragoş Bîrlădeanu, care a fost ales deputat la alegerile parlamentare de anul trecut. Nominalizarea nu a fost o surpriză, întrucât era vehiculată în ultima perioadă. Nici votul nu a produs vreo răsturnare de situaţie, chiar dacă PNL l-a propus pe Ciprian Epure. La şedinţă au fost prezenţi 32 de consilieri din 33, iar voturile s-au împărţit pe partide. Dănuţ Cristian a fost votat de 19 aleşi judeţeni, iar Ciprian Epure de 13.Cristian Dănuţ este consilier judeţean la al II-lea mandat de profesie jurist şi este angajat al unei societăţi de exploatare forestieră din comuna Nereju. Tot în comuna Nereju acesta  deţine o afacere împreună cu şoţia sa. Prima şedinţă ordinară a anului a fost condusă de Marian Oprişan, care a venit”supravegheze” alegerea noului vice. Pe ordinea de zi s-a mai aflat aprobarea unui împrumut de 24,795 milioane de lei de la CEC Bank. Dumitru Diţă, directorul economic al CJ, a explicatCJ s-a împrumutat cu suma de 42 milioane de lei pentru finanţarea a trei proiecte cu fonduri europene: Salvamont, Crângul Petreşti şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor. 16 milioane lei au fost rambursate, iar câte 1 milion de lei s-au cheltuit pentru Salvamont şi pentru Crang. Pentru suma rămasă, CJ a căutat o ofertă mai bună, fiind aleasă cea de la CEC Bank. La acest proiect, Marian Oprişan a recunoscut pentru prima dată pierderea fondurilor europene pentru două proiecte, Salvamont şi Crângul Petreşti. ”Nu suntem nici primii, nici ultimii care ratăm parţial proiecte cu fonduri europene din motive care nu ne sunt imputabile”, a spus Marian Oprişan, care a dat vina pe constructori neserioşi. PNL a propus, prin Ciprian Epure, un proiect prin care şedinţele CJ să fie transmise în direct. Proiectul a fost respins de majoritatea PSD, dar Marian Oprişan a motivat că va solicita o analiză a costurilor. Consilierii PNL au motivattransmirea live a şedinţelor CJ va aduce la o creştere a transparenţei şi a responsabilităţii în CJ, iar cetăţenii vor fi mai bine informaţi cu privire la activitatea CJ. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2620 zile, 22 ore, 14 minute, 52 secunde
Cu noul vice (care pare a fi dupa ...chipul si asemanarea tatucului si a predecesorului ) vom avea si mai multe proiecte,,magnifice,, realizate la sfantul asteapta iar Vrancea se va prabusi in citeste integral
Mira, acum 2621 zile, 16 minute, 14 secunde
Ca să lucrezi la cj nu-ti trebuie multa carte. Trebuie sa fii supus si atat.
Dragos, acum 2621 zile, 1 ora, 3 minute, 43 secunde
Eu nu stiu la ce te referi prin mizerie, dar eu il cunosc pe asta, sa te fereasca Dumnezeu sa deschida gura si o sa-ti dai seama ca mizeria este un cuvant bland. Asta e ******.
cetatean liber, acum 2621 zile, 3 ore, 28 minute, 59 secunde
Speram sa nu fie o mizerie precum e barladeanu.
Cretu S., acum 2621 zile, 14 ore, 7 minute, 26 secunde
PSD face schimbari de imagine? nu cred,ci e o cacealma ieftina.E ca si cum iti miros chilotii si tu schimbi sosetele,cam asta face PSD in Focsani.Dirijorul de acolo este unul singur mare marean care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.