Politică

Parlamentarii PSD au respins amendamentele propuse de parlamentarii PNL din Vrancea

Alexandra TĂTARU
5 feb 2017 1858 vizualizări

Parlamentarii Partidului Naţional Liberal- Filiala Vrancea, senatorul Cătălin Toma şi deputatul Ion Ştefan, au transmis faptul că la sfarşitul săptămanii trecute au depus trei amendamente prin care doresc să ajute cetăţenii judeţului. Două amendamente se referă la bugetele necesare lucrărilor de îndiguire şi apărare a malurilor râului Milcov, iar al treilea la comuna Homocea.

Două proiecte au fost respinse de Comisia pentru Mediu

Două milioane de lei au fost solicitate pentru a îndigui 4,5 km de mal în zona comunei Broşteni, comună grav afectată de inundaţii în repetate rânduri. Al doilea amendament se referă la un proiect care se desfăşoară prin Ministerul Apelor şi Pădurilor, proiect adoptat încă din 2011 prin HG nr. 549/25.05.2011, în valoare de 51.754.319 lei care, prin implementarea lui, urma să apere de furia apelor, în zona Goleşti – Milcovul, 953 de gospodării şi 1897 ha teren arabil, dar care a fost neglijat până acum. “Ambele proiecte au fost respinse de Comisia pentru Mediu fără niciun argument. Pur şi simplu au votat împotrivă. Probabil au avut vreun ordin din partea cuiva să nu voteze absolut niciun amendament ce vine din partea PNL”, a precizat senatorul Cătălin Toma.

Comuna Homocea are conturile blocate

Senatorul PNL a mai precizat în conferinţa de presă de duminică faptul că al treilea amendament se referea la UAT Homocea, care, din nefericre are conturile blocate din cauza datoriilor acumulate. “Consiliul Judeţean Vrancea a avut posibilitatea să repare acest lucru la rectificarea de buget de la sfârşitul anului trecut, dar a ignorat problemele comunei. Amendamentul depus de parlamentarii PNL Vrancea a trecut de Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului din care fac parte. La Comisia pentru Buget, Finanţe, Activitate Bancară şi Piaţa de Capitală, din nefericire pentru administraţia comunei Homocea, amendamentul a fost respins”, a mai precizat Cătălin Toma. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Penelopa, acum 2628 zile, 13 ore, 22 minute, 44 secunde
Care Piaţa de Capitală ?! :)
nelu , acum 2628 zile, 18 ore, 9 minute, 35 secunde
Bai nea Toma , nu prea ai consistenta !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.