Politică

VIDEO!!! Liberalii au anunţat că vor participa la proteste în calitate de cetăţeni

Alexandra TĂTARU
1 feb 2017 1710 vizualizări
Ordonanţa de urgenţă care favorizează infractorii scoate oamenii în stradă u liberalii au anunţat că vor participa la protest în calitate de cetăţeni şi nu de politicieni

Foto: 

Foto: 

Foto: Diaconu D.: “Oricum Oprişan m-a dat afară din serviciu, ce mai am de pierdut?”

 

u o

Organizaţia PNL, filiala Vrancea, a organizat marţi o conferinţă de presă prin care reprezentanţii acesteia şi-au exprimat indignarea în privinţa ordonanţei de urgenţă aprobată de Guvernul PSD-ALDE. Purtătorul de cuvant al PNL Vrancea, Cristi Irimia, şi vicepreşedintele PNL Focşani, Corneliu Puiu, mandataţi de preşedintele PNL Cătalin Toma,  au transmis cetăţenilor că este inadmisibil ca această ordonanţă, prin care sunt favorizaţi infractorii, să rămană în vigoare şi statul să se transforme în stat dictatorial şi nu unul de drept. Liberalii au anunţat că vor participa la proteste în calitate de simpli cetăţeni, pentru că libertatea de expresie este un drept caştigat după 1989. Cu acest prilej, senatorul Cătălin Toma a transmis că parlamentarii au participat toată săptămana la sedinţele comisiilor de specialitate şi că la nivel naţional s-a discutat despre ultimele evenimente . “Vom face tot ce va fi posibil, procedural vorbind, să se schimbe această ordonanţă. Din opoziţie nu putem schimba mare lucru pentru  că nu avem majoritate, dar prin reacţia oamenilor, a romanilor, există acest semnal că au puterea să schimbe ceva. Reacţiile au devenit deja virulente”, a transmis Cătălin Toma prin intermediul purtătorului de cuvant, Cristi Irimia.  

“Guvernanţii PSD-ALDE au luat o decizie ruşinoasă în miez de noapte”

Ordonanţa privind modificarea celor două coduri aduce mai multe modificări ale legislaţiei penale. Cea care modifică Noul Cod de Procedură Penală a intrat în vigoare de pe 1 februarie, în timp ce modificarea Codului Penal ar trebui să intre în vigoare după zece zile. Principala modificare adusă Codului de Procedură Penală este referitoare la denunţ, care va trebui să fie făcut în maxim 6 luni de la momentul comiterii faptei penale. Modificările aduse însă codului penal sunt mult mai profunde. Una dintre aceste modificări se referă la orice faptă care ar cauza un prejudiciu de sub 200.000 lei. Aceasta nu va mai fi investigată şi pedepsită. În cauzele trimise la instanţă procesul penal încetează, iar cauzele aflate în lucru la DNA se vor clasa. Limita de 200.000 lei nu are nicio legătură cu decizia Curţii Constituţionale a României în ceea ce priveşte această infracţiune.

Liberalii consideră, ca de altfel mulţi cetăţeni care protestează de cateva zile, că guvernanţii PSD-ALDE au luat o decizie ruşinoasă în condiţiile în care priorităţile în Romania sunt  altele. “PSD vorbea de un program care să vină în sprijinul cetăţenilor, nu în favoarea infractorilor. În marţea neagră am constatat că s-a luat o decizie inadmisibilă. O parte dintre prevederile Ordonanţei vor intra în vigoare imediat, iar altele peste 10 zile. Preşedintele Iohannis a avut o întrevedere cu Avocatul Poporului, dar noi ne păstrăm o stare de neîncredere în privinţa lui Ciorbea privind paşii importanţi care trebuie făcuţi pentru modificarea acestei ordonanţe”, a mai spus Cristi Irimia. Liberalii au mai transmis că această reglementare, privind abuzul în serviciu şi prejudiciul de sub 200.000 lei va elibera mulţi infractori politici. “Se va perpetua un mod de “a fi” pe principii greşite. Dacă nu ai o lege clară, care să te ajute pe tine, ca cetăţean,  atunci va domni haosul. PSD a acţionat mişeleşte să publice O.G. la ora 1.00 noaptea în Monitorul Oficial. E clar că se tem de ceva şi prin această ordonanţă vor să se salveze. Nu avem putere absolută,  facem ce putem, însă statul riscă să devină dictatorial, nu stat de drept”, a precizat purtătorul de cuvant PNL Vrancea. 

Corneliu Puiu: “Sunt extraordinar de consternat”

Revoluţionarul vrancean Corneliu Puiu, în prezent vicepreşedinte PNL Focşani, şi-a exprimat, de asemenea, consternarea în privinţa acestor modificări impuse printr-o Ordonanţă de Urgenţă. “Sunt extraordinar de consternat, nu am crezut că se mai poate întampla această catastrofă ca cea de la revoluţie. PSD a propus legi care au distrus Romania. Au promis cate în lună şi în stele şi au profitat de naivitatea electoratului. La vreme de noapte dau o ordonanţă prin care 2.000 de delicvenţi scapă de puşcărie, Romania pierde astfel 2 miliarde de euro. Este inadmisibil ca Romania să fie condusă de oameni certaţi cu legea. Ne îndreptăm spre dictatură. Trebuie să lăsăm deoparte inconvenientele care au existat pană acum şi să îndemnam cetăţenii abuzaţi să ne ajute să punem ţara pe calea corectă şi dreaptă. Să ieşim să protestăm nonviolent, civilizat. Vom rămane în stradă cat este nevoie, iar duminică ne organizăm să mergem la Bucureşti”, a spus Corneliu Puiu în cadrul conferinţei de presă. Cristi Irimia a mai completat faptul că liberalii vor fi alături de oameni şi vor ieşi în stradă ca simpli cetăţeni, pentru că populaţia nu poate fi oprită să se exprime liber.“Noi nu încercăm să ne urcăm pe valul nemulţumirilor civice, dar ieşim în stradă să spunem populaţiei că avem variante. Chiar şi colegii noştri care au avut probleme cu legea trebuie să răspundă. Noi nu încurajăm infractorii. Ţara este sărăcită deja, dacă mai pleacă încă un milion de cetăţeni din ţară vom rămane doar cu pensionarii şi persoanele de varstă a treia”, a mai precizat, la final, Corneliu Puiu. Focşănenii au fost aşteptaţi în Piaţa Unirii, marţi seară, începand cu ora 17.30, pentru a protesta împotriva modificărilor aduse peste noapte la Codul Penal. (A.T.)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, acum 2611 zile, 15 ore, 11 minute, 10 secunde
Huo huliganilor si incendiatorilor de PNL-isti ! In afara de facut balamuc niciodata nu ati stiut nimic altceva ! Sunteti niste gunoaie de oameni.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.