Politică

Circulaţia trenurilor este adaptată la temperaturile foarte scăzute

Mihai Boicu
10 ian 2017 1779 vizualizări
Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate ieri la nivelul şinei fiind cuprinse între – 30 şi – 28 grade Celsius.

Pe două secţii CF, Mizil – Săhăteni şi Buzău – Cilibia, circulaţia trenurilor se desfăşura pe un sigur fir, iar iar pe celălalt fir se efectuau verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente s-a intervenit pentru remediere şi consolidare. ”Se fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul şinei în anumite zone) atat la materialul rulant, cat şi la componentele infrastructurii feroviare, iar în staţiile de cale ferată se intervine constant cu utilaje şi personal pentru menţinerea infrastructurii în condiţii optime. Persoanele, intrările şi ieşirile din tunelele pietonale sunt de asemenea curăţate permanent. Toate aceste măsuri necesare din considerente de siguranţă şi pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga reţea”, se arată într-un comunicat de presă al CFR, dat publicităţii ieri. CFR SA menţine legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încat, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători vor fi avizaţi, astfel încat aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.