Politică

Consiliul Local Focşani aprobă azi taxele şi impozitele pe 2017

Mihai Boicu
21 dec 2016 2587 vizualizări
Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se află un proiect privind aprobarea taxelor, impozitelor şi amenzilor pentru anul viitor u consilierii au de aprobat sau respins 42 de proiecte

Consiliul Local Focşani este convocat astăzi în şedinţă ordinară pentru a se pronunţa pentru aprobarea sau respingerea a 42 de proiecte de hotărâri. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi are ca obiect un vechi plan al municipalităţii, acela de a lua în administrarea oraşului a Sălii Polivalente. Primăria Focşani mai propune alocarea sumei de 36.600 lei pentru manifestările organizate anul viitor, pe 24 ianuarie. Primarul Cristi Misăilă le cere aprobarea consilierilor pentru efectuarea unui audit al activităţii Primăriei Focşani. Un proiect important este aprobarea taxelor, impozitelor şi amenzilor pentru anul 2017. în cazul clădirilor rezidenţiale deţinute de persoanele fizice, cota de impozitare este de 0,1% pentru prima clădire. Pentru a doua clădire rezidenţială cota creşte la 0,16%, pentru a treia este de 0,18%, iar pentru a patra de 0,20%. în cazul clădirilor nerezidenţiale deţinute de personale fizice, cota de impozitare este de 0,5%. Excepţie clădirile nerezidenţiale utilizate pentru activităţi din domeniul public, unde cota de impozitare este mai mică, de 0,4%. Valoarea clădirilor se determină printr-un raport de evaluare realizat în ultimii cinci, dacă au obiectul transferului de proprietate în ultimii cinci ani sau dacă au fost construite în ultimii cinci ani. Dacă nu se poate determina valoarea în acest mod, impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 2% asupra valorii impozabile determinate pentru clădirile rezidenţiale. La persoanele juridice, pentru clădirile rezidenţiale cota de impozitare este de 0,2%, iar la cele nerezidenţiale de 1,3%.  Consiliul Local ar putea aproba, la şedinţa de astăzi, lista nominală cu persoanele cărora li se repartizează locuinţe cu chirie din fondul locativ de stat. în ceea ce priveşte Administraţia Pieţelor, astăzi ar trebui să se aprobe taxele pentru anul 2017 precum şi preţurile de pornire pentru închirierea unor bunuri la licitaţie. Un alt proiect de pe ordinea de zi este cel cu privire la execuţia bugetului local pe anul 2016. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.