Politică

Şi la PSD Vrancea sunt candidaţi penali - Lauriana Ailincuţei este urmărită penal pentru abuz în serviciu

Ionel Sclavone
8 dec 2016 8261 vizualizări
Lauriana Ailincuţei, fostă director la Liceul Pedagogic din Focşani şi candidat PSD pentru Camera Deputaţilor este urmărită penal u informaţia a devenit publică după ce pe internet a început să circule un document emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi datat din 7 noiembrie care face referire la începerea urmării penale u este vorba de o ordonanţă „de admitere a probelor propuse de persoana vătămată“ emisă de Serviciul de Investigare a Fraudelor şi semnată de inspectorul Andreea Pop care priveşte Dosarul nr. 53675/2015 2303/P/2015 u Lauriana Ailincuţei candidează pe listele PSD Vrancea, pentru Camera Deputaţilor.

Ancheta în cazul Laurianei Ailincuţei a început în baza unei sesizări înregistrată la Poliţie de Nataşa Simion, de asemenea fost director al Liceului Pedagogic „SpiruHaret“. Nataşa Simion care a urmat în funcţie actualei candidate a PSD a constatat o serie de nereguli în activitatea predecesoarei sale şi le-a reclamat.„În fapt, numita Simion Nataşa reclamă că după numireasa în funcţia de director al Liceului Pedagogic  «SpiruHaret», a constatat o serie de nereguli şi fapte ce contravin celor legale săvarşite de fosta directoare Ailincuţei Lauriana, după cum urmează:
- aceasta din urmă, în cursulanului 2014 a procedat la reorganizarea arhivei nerespectand procedurile legale şi nu i-a predate gestiunea şi arhiva unităţii şcolare pe bază de proces-verbal;
- listele de admitere a candidaţilor cu mediile de ierarhizare la profiulul «pedagogic» , specialitatea «învăţător/educator», lipsesc, fapt ce a condus la imposibilitatea întocmirii în mod corect a cataloagelor şi înmatricularea corespunzătoare a elevilor“, se aratăîn actul semnat de inspectorul Andreea Pop.
De asemenea, se mai arată în ordonanţa poliţiei, bugetul unităţii şcolare ar fi fost prejudiciat  cu suma de 160.000 de lei prin ţinerea unor clase subdimensionate, fără să existe aprobarea Inspectoratului şcolar Judeţean. Parchetul Judeţean a dispus începerea urmăririi penale împotriva Laurianei Ailincuţei printr-o ordonanţă datand din 29.12.2015. Este cercetată pentru săvarşirea infracţiunilor de abuzîn serviciu şi fals intelectual prevăzute de art. 297 alin. 1 Cod Penal şi art. 321 Cod Penal. Surse oficiale din cadrul Liceului Pedagogic au confirmat veridicitate aactului emis de poliţie şi au confirmat că au fost cerute documente în cadrul anchetei: „Poliţia a cerut o serie de documente pe care, din cate ştiu, conducerea şcolii le-a şi pus la dispoziţie“. Deşi am încercat să luăm legătura cu Lauriana Ailincuţei, pentru a-i consemna punctul de vedere, candidata PSD a nu a răspuns apelului telefonic nici măcar dupăcei-am transmis un mesaj SMS, în care am precizat despre ce este vorba.

Doi inspectori generali şi-au pierdut capul din cauza Laurianei Ailincuţei

Scandalul care a dus la începerea urmăririi penale împotriva Laurianei Ailincuţei a izbucnit la începutul anului 2015, cand pe adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean a sosit un raport întocmit de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice care recomanda destituirea Laurianei Ailincuţei din funcţia de director a Liceului Pedagogic: „Avand în vedere deficienţele manageriale constatate, vă recomandăm ca în termen de trei zile de la primirea prezentului raport să luaţi măsura încetării detaşării pe funcţia de director la Liceul Pedagogic Spiru Haret a doamnei AilincuţeiLauriana“. Deşi documentul a fost înregistrat pe 25 martie 2015, Vasilica Zaharia, inspectorul general de la acea vreme, numit de PSD  şi înlocuitoarea sa, Lidia Dumbravă, au refuzat să-i dea curs. Raportul de control a fost ţinut la sertariar, Lauriana Ailincuţei a rămas în funcţia de director pană la începutul lunii septembrie 2015.
Refuzul de a da curs recomandării Ministerului şi de a o demite pe Lauriana Ailincuţei le-a costat funcţia pe Vasilica Zaharia şi pe înlocuitoarea sa, Lidia Dumbravă. Cea dintai a fost înlocuită în august 2015,iar cea de-a doua şi-a pierdut funcţia un an mai tarziu. Destituirea Lidiei Dumbravă s-a făcut în urma unui alt control efectuat de reprezentanţii MENCŞ la Inspectoratul şcolar General şi la Liceul Pedagogic, în ianuarie 2016.  „1.Avand în vedere cele constatate prin prezentul raport, MENCŞ vaproceda la încetarea detaşării pe funcţia de inspector şcolar general a doamnei Dumbravă Lidia; 2. MENCŞ va demara procedura de cercetare disciplinară a persoanelor din conducerea ISJ Vrancea pentru neducerea la îndeplinire a măsurilor stabilite prin Raportul de control nr. 368/CC/2015 (raportulîn baza căruia s-a propus eliberarea Laurianei Ailincuţei din funcţie – n.r.)“, se arată în concluziile documentului înregistrat cu nr.417/CC/10.05.2016. (Ionel SCLAVONE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Cititor, acum 2688 zile, 15 ore, 40 minute, 15 secunde
Felicitari pentru articol! In sfarsit,adevarul a iesit la iveala! Sa va dea Dumnezeu putere ,sa luptati cu acesti oameni certati cu legea!
Mihai, acum 2688 zile, 17 ore, 13 minute, 25 secunde
Hm....,se mișca bine ,se îmbrăca provocator, lumea spune ca a luat licență cu 5 si a facut facultatea in 10 ani, nu a avut timp de studiu si cred ca nici nu o ajuta capul, s-a specializat in alt citeste integral
Nicu, acum 2688 zile, 17 ore, 21 minute, 18 secunde
Un ziar penibil care permite astfel de comentarii ! Nu faceti decar sa contribuiti la mocirla vranceneasca ! Rusine Ziarul de Vrancea ! Indiferent cat ar fi o persoana de vinovata nu poti peemite citeste integral
Radu, acum 2688 zile, 18 ore, 25 minute, 33 secunde
Individa asta mi-a nenorocit copilul cu spaniola ,copilul meu nu merge in spania la cules de căpșuni, pițipoanco, am scos bani din buzunar sa plat un prof la clasa sa ii învețe pe copii engleza, citeste integral
Moravuri usoare, acum 2689 zile, 23 minute, 36 secunde
Penala mincinoasa este demascata! Huoooo!
Ciociolina, acum 2689 zile, 25 minute, 24 secunde
Hai cu penalii in Parlament!
Mircea, acum 2689 zile, 1 ora, 2 minute, 37 secunde
" Votati" penala mincinoasa! HUOOOO!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.