Politică

Oprişan ”Mincinosul”: Guvernul a suplimentat fondurile pentru PNDL

Mihai Boicu
24 nov 2016 2291 vizualizări
Guvernul a suplimentat cu 1,25 miliard lei bugetul Programului Naţionalde Dezvoltare Local u măsura a fost luată după ce fondurile pentru acest an s-au epuizat pentru că la multe investiţii s-a lucrat mult mai repede decât se anticipa u deşi în fruntea Ministerului Dezvoltării este un pesedist care cunoştea situaţia, Marian Oprişan a acuzat Guvernul Cioloş că a sistat finanţarea investiţiilor

Acuzaţiile pesedistului Marian Oprişan că Guvernul Cioloş a sistat finanţarea obiectivelor realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) s-au dovedit a fi simple minciuni lansate pentru campania electorală. Probleme cu finanţareaîn această toamnă au existat, dar nu pentru că Guvernul a hotărât să nu mai dea bani, ci pentru că s-au terminat fondurile prevăzute pentru acest an. Cu siguranţă, Marian Oprişan cunoştea aceste detalii de la social – democratul Vasile Dîncu, ministru Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), dar a preferat să se lanseze în acuzaţii la adresa Guvernului, pentru a mai atrage voturi pentru PSD. Baronul PSD a acuzat Guvernul Cioloş de incompetenţă şi de blocarea investiţiilor, deşi realitatea era alta. ”Guvernul României, prin MDRAP, nu a sistat plata solicitărilor de transferă emise pentru obiectivele de investiţii incluse în PNDL. Bugetul alocat Programului în anul 2016. Creditele bugetare aprobate prin Legea Bugetului de Stat nr. 339 din 2015 nu au fost suficiente pentru a acoperi valoarea lucrărilor  executate pentru realizarea obiectivelor incluse în PNDL. În anul 2016 au fost aprobate credite bugetare în valoare de 2.980.753.000 pentru realizarea transferurilor către beneficiari a sumelor necesare în vederea decontării lucrărilor realizate pentru obiectivele de investiţii incluse în Program pentru care au fost încheiate, în cursul anului 2015, contracte de finanţare multianuale”, se aratăîntr-un răspuns pentru Ziarul de Vrancea. Bugetul PNDL a fost suplimentat la şedinţa din 23 noiembrie cu o suma de 1,25 miliarde lei, la solicitarea Ministerului Dezvoltării, printr-o ordonanţă de urgenţă de rectificare a bugetului de stat.

S-a lucrat mai repede

Blocajul financiar nu a apărut din reaua voinţă a cuiva, ci pentru că investiţiile finanţate prin PNL au fost programate pe durata a trei ani şi s-a lucrat mai repede. Foarte mulţi dintre beneficiari s-au grăbit însă să realizeze cât mai mult din aceste investiţii încă din primul an şi s-a ajuns la o valoarea a lucrărilor mult mai mare decât cea anticipată. În consecinţă, pe baza situaţiilor existente s-a suplimentat bugetul pentru PNDL. În Vrancea sunt realizate 91 de investiţii cu finanţare prin PNDL, în valoare de circa 74 milioane de euro. Printre ele se află şi DJ 205 D Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăceşti, pe care Marian Oprişan a anunţat că vrea să-l finalizeze la începutul lunii decembrie. În această eventualitate, terminarea investiţiei coincide, desigur, cu totul şi cu totul întâmplător, cu ultimele zile de campanie electorală pentru alegerile din 11 decembrie, în urma cărora PSD speră să revină la guvernare. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.