Politică

Aleşii locali sunt chemaţi să voteze bugetul pentru sărbători

Alexandra TĂTARU
20 nov 2016 2036 vizualizări
Alocarea banilor pentru perioada sărbătorilor este unul dintre proiectele de pe agenda de CL de joi u consilierii locali vor dezbate şi rectificarea bugetară u pe ordinea de zi se numără 30 de proiecte de hotărari

Consilierii locali focşăneni sunt invitaţi joi la o nouă şedinţă pentru data de 24 noiembrie. Pe ordinea de zi sunt prevăzute 30 de proiecte de hotărare care vor fi supuse aprobării majorităţii. Majoritatea proiectelor de hotărare, respectiv 27, sunt propuse de primarul Cristi Valentin Misăilă. Unul dintre proiectele care va fi supus aprobării va aduce în discuţie rectificarea bugetului general al municipiului Focşani pe anul 2016. De asemenea, se pregătesc propunerile pentru aprobarea bugetului privind organizarea Sărbătorilor de iarnă, implicit organizarea unor concursuri specifice atat de Consiliul Local, dar şi de către Consiliul Local al Tinerilor.

Se stabilesc noi membri în Consilii de Administraţie

Pe langă aceste proiecte, în Consiliul Local se vor mai discuta încetări ale unor contracte de mandat în adunări de acţionari, dar şi desemnarea unor reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale C.U.P Salubritate şi ENET. După recent încheiatele probe de concurs pentru directori de şcoli, se vor desemna şi reprezentanţii Consiliului Local Focşani în Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţămant care nu le aveau încă constituite.  De asemenea, se vor mai discuta proiecte privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi numărului de personal pentru Primăria municipiului Focşani, Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007 ş.a.

Se vor constitui grupuri de dialog pe zone

În şedinţa ordinară din data de 24 noiembrie, primarul Cristi Misăilă va propune un proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 la Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Focşani nr. 214/2009 privind aprobarea împărţirii municipiului Focşani în şase zone de lucru, arondarea consilierilor locali pe aceste zone şi constituirea grupurilor de dialog. „Această propunere va avea ca obiect creşterea gradului de transparenţă şi implicarea civică în actul de administrare”, după cum se arată în convocator.
Alte proiecte mai prevăd inventarieri de bunuri care aparţin domeniului public al municipiului, aprobarea înfiinţării Parking Focşani SRL, închirieri şi repartiţii de locuinţe din fondul locativ stat etc. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.