Politică

Contestațiile au fost respinse.USR Vrancea are cale libera pentru alegerile parlamentare

Ionel Sclavone
7 nov 2016 1363 vizualizări
Tribunalul Vrancea a respins cele trei contestații depuse împotriva Uniunii Salvați România de reprezentanții Partidului Mișcarea populară, Partidul Ecologist și Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune. Cele trei formațiuni au contestat în instanță, conform unui plan coordonat de la nivel central, lista de candidați ai USR Vrancea, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Toate contestațiile formulate au fost respinse de judecători ca neîntemeiate.

Virgil Petrea, candidat USR la Camera Deputaților a arătat că este o campanie concentrată, dirijată de la nivel național, de contestare a candidaturilor USR în toate județele. În spatele acesteia, susține el, se află partidele tradiționale, în special PSD, care încearcă să blocheze accesul Uniunii la alegerile din decembrie.


Foto: Virgil Petrea

„Intențiile din spatele acestor acțiuni sunt în mod vădit nedemocratice, partidele tradiționale apelând la practici de obstrucționare și intimidare ale unei formațiuni noi, care dorește să își prezinte oferta electorală alegătorilor“, a declarat Virgil Petrea.

Potrivit spuselor candidatului, USR este singurul partid din Vrancea ale cărui candidaturi au primit trei contestații: „Este un semnal că partidele exponente ale corupției se tem de candidatura Uniunea Salvați România și de felul diferit de a face politică propus de aceasta. Avem certitudinea că alegătorii vor penaliza modul toxic de a acționa al partidelor care se află în spatele acestor demersuri și încredere în recunoașterea adevăratelor valori promovate de USR“.

Foto: Anca Sandu


Foto: Petru Pletea 


Foto: Alin Miloaie 

Lista candidaților USR la Camera Deputaților este deschisă de Virgil Petrea, fostul olimpic internațional la matematică, absolvent al MIT. Pe locul doi, a fost desemnată o altă tânără din Focșani, Anca Sandu, absolventă a Facultății de Litere, specialist în relații publice. Pe locul trei USR propune un inginer din Focșani, Petru Pletea, administrator al unei societăți comerciale. Locul patru este ocupat de un economist, Alin Miloaie, auditor într-o companie multinațională. 

Foto: Constantin Pavel

La Senat, lista este deschisă de caricaturistul Constantin Pavel, unul dintre cei mai mari artiști graficieni din România, premiat în cadrul a numeroase concursuri naționale și internaționale. După el, al doilea loc este ocupat de Ellen Popovici, profesoară în Adjud.(Advertorial)


Foto:Ellen Popovici

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.