Politică

O nouă condamnare pe numele fostului primar de la Homocea

Ziarul de Vrancea
3 nov 2016 1758 vizualizări
Neculai Ionescu a primit o nouă pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru conflict de interese u acesta a fost trimis în judecată anul trecut

Fostul edil de la Homocea, Neculai Ionescu, a primit o nouă sentinţă în dosarul în care a fost judecat de magistraţii focşăneni pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. Acesta a fost judecat de aceeaşi instanţă care iniţial a decis aplicarea renunţării la aplicarea pedepsei respectiv a unui avertisment. De data aceasta, judecătorii focşăneni au decis o pedeapsă de un an de închisoare, la care magistraţii au adăugat cele zece luni de condamnare din dosarul în care a fost condamnat pentru instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, în legătură cu adresele primite şi înregistrate la Primăria Homocea din partea Partidul Noua Generaţie cu privire la mai mulţi consilieri locali aparţinând acestei formaţiuni. ”Condamnă pe inculpatul Ionescu Neculai, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, (n.r.- trei fapte, la datele de 02.11.2011, 30.10.2012 şi 29.11.2012) la o pedeapsă de (n.r.- cate) un an închisoare; Constată că infracţiunile din prezenta cauză sunt concurente cu infracţiunile pentru care i s-a aplicat condamnatului pedeapsa de 10 luni închisoare (...) prin sentinţa penală ... 2015 a Judecătoriei Adjud, rămasă definitivă prin decizia penală nr. ...15.12.2015 a Curţii de Apel Galaţi. Descontopeşte această pedeapsă rezultantă de 10 luni închisoare, în pedepsele componente, astfel: -8 luni închisoare, pentru instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale (...) - 8 luni închisoare, pentru infracţiunea de uz de fals(...) -sporul de 2 luni închisoare. (...) anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 10 luni închisoare (...) aplicată prin sentinţa penală nr. (...) a Judecătoriei Adjud, rămasă definitivă prin decizia (...) Curţii de Apel Galaţi. (...) contopeşte toate pedepsele de mai sus în pedeapsa mai grea de 1 an închisoare, pe care urmează că o execute inculpatul. Menţine şi sporul de 2 luni închisoare stabilit prin sentinţa penală (...) rămasă definitivă prin decizia penală (...) a Curţii de Apel Galaţi, pedeapsa finală de executat fiind de 1 an şi 2 luni închisoare (...) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 6 luni, care se va socoti de la data rămânerii definitive a sentinţei penale nr. 226/07.06.2015 a Judecătoriei Adjud prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei – respectiv data de 15.12.2015”, se arată în decizia judecătorilor focşăneni de miercuri. 

 

Prejudiciul estimat s-a cifrat la peste 11 mii lei

 

Magistraţii au mai respins ca inadmisibilă cererea de constituire parte civilă formulată de Primăria Homocea, reprezentată de primar Petrea Vasile. Sentinţa nu este definitivă, fiind supusă apelului la instanţa superioară. Dosarul a plecat de la faptul că fostul edil a atribuit în cursul a doi ani contracte privind deszăpezirea comunei PFA-ului aparţinând fratelui său, Ilie Ionescu.  “În perioada 2011- 2013, Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Homocea a încredinţat direct PFA I. I., din localitate, care aparţine fratelui primarului în funcţie, trei contracte de prestări servicii, respectiv pentru deszăpezire şi pentru combaterea poleiului de pe drumurile de interes public din localitatea Homocea”, au precizat procurorii la data trimiterii în judecată a dosarului, în iulie 2015. Documentele au fost semnate între fraţii Neculai Ionescu în calitate de primar, la acea dată şi Ilie Ionescu, titularul PFA-ului care a executat lucrările. Fratelui primarului ar fi obţinut un avantaj patrimonial în sumă de 11.135 lei, după cum se indică în materialul de urmărire penală. (Gabriel SAVA)

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 2701 zile, 17 ore, 1 minut, 25 secunde
Mai puscariasule ionescu ,incet ,incet dar sigur te apropii de poarta puscariei
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.