Politică

Contestații împotriva candidaturilor USR Vrancea

Ionel Sclavone
30 oct 2016 2406 vizualizări
Listele de candidați ale filialei vrâncene a Uniunii Salvați România au fost contestate la Tribunalul Vrancea.

La o zi după ce au fost depuse al Biroul Electoral, pe 29 octombrie 2016 a fost înregistrată o contestație formulată   împotriva dosarelor candidaților USR în Vrancea la alegerile parlamentare din 11 Decembrie 2016. Contestatara este se pare soția unuia dintre candidații PMP la Camera Deputaților în Vrancea la același scrutin . Dosarul, înregistrat la nr. 3111/91/2016 a avut un prim termen pe 29 octombrie 2016, însă judecata a fost amânată deoarece judecătorul desemnat Silva Gabriela Duță s-a abținut(foarte probabil din cauză că soțul său este candidat independent  în Vrancea pentru un post de deputat, la alegerile parlamentare din 11 Decembrie 2016). A fost fixat un alt termen pentru luni 31 octombrie 2016.

Reprezentanții USR Vrancea consideră că prin această contestație se încearcă blocarea candidaților formațiunii conduse de Nicușor Dan la cursa electorală. În opinia lor, actualii politicieni se tem de schimbările pe care le susține USR, în urma cărora își vor pierde privilegiile și fac tot ceea ce le stă în putință pentru a le împiedica.

 „Această contestație vădește disperarea partidelor politice tradiționale care încearcă blocarea accesului USR la cursa electorală. Este clar că USR reprezintă un pericol real la adresa vechilor politicieni și a grupurilor de interese care se ascund în spatele lor. Le transmitem pe această cale tuturor adversarilor politici care cred că prin astfel de tertipuri procedurale ne pot bloca drumul către curățarea Parlamentului că nu vor reuși. Uniunea Salvați România va reprezenta la alegerile din 11 decembrie 2016 o alternativă reală față de vechea clasă politică, compromisă și lipsită de credibilitate“, se arată într-un comunicat de presă al USR Vrancea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Florinel, acum 2733 zile, 8 ore, 37 minute, 38 secunde
Mai rau decat se obstructioneaza ei insasi chiar sorosistii de la USR nu-i poate nimeni obstructiona. Ei sunt foarte guralivi la mancat rahaturi teoretice dar la practica sunt complet varza. Ca dovada citeste integral
Ile, acum 2733 zile, 9 ore, 39 minute, 28 secunde
Ce ? Candideaza Duta padurarul ? Astia nu mai au limita, nu mai au bun simt, gata tataie, pune frina, ne-am saturat de voi imbuibatilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.