Politică

Misăilă vrea să combată sărăcia cu un GAL şi o strategie de dezvoltare

Mihai Boicu
18 oct 2016 2373 vizualizări
Primăria Focşani a demarat procedura de selecţie a partenerilor într-un proiect cu fonduri europene care are ca obiectiv combaterea sărăciei

Primăria Focşani vrea să înfiinţeze un grup de acţiune locală (GAL), care să se afle în subordinea municipalităţii, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Pentru aceasta, Primăria vrea să implementeze un proiect ce va fi depus în cadrul Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, cererea de propuneri "Sprijin pregătitor pentru animarea comunităţii din cadrul oraşelor cu populaţie peste 20.000 de locuitori", Etapa I - Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) şi pentru înfiinţare GAL nou/adaptare GAL deja înfiinţat la cerinţele DLRC (Dezvoltare Locală sub Semnul Responsabilităţii) pentru perioada de programare 2014 – 2020. Pentru aceasta, Primăria Focşani caută parteneri. Astfel, având intenţia de a înfiinţa un GAL plasat sub responsabilitatea comunităţii locale, conform ghidului solicitantului, „Primăria Municipiului Focşani organizează selecţia de parteneri: reprezentanţi ai sectorului public (APL-uri), sectorului privat (operatori economici, cooperative, furnizori de servicii, instituţii de credit etc.), ai societăţii civile (ex. actori sociali relevanţi, furnizori de servicii sociale în condiţiile legii, ONG-uri, asociaţii, inclusiv asociaţii de locatari, fundaţii, unităţi de cult etc.), cu activitate relevantă în domeniu şi persoane fizice relevante din comunitatea vizată”, se arată în anunţul municipalităţii. Programul Operaţional Capital Uman care are ca obiect reducerea numărului de comunităţi marginalizate. În cazul Focşaniului se urmeşte implementarea unui nou instrument de dezvoltare teritorială locală plasat sub responsabilitatea comunităţii în vederea combaterii sărăciei şi a excluziunii sociale în zonele urbane marginalizate de la nivelul municipiului, prin stimularea implicării comunităţilor în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local şi implementarea unei strategii integrate de dezvoltare locală. (Mihai BOICU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.