Politică

Liberalii vrânceni continuă să se sape între ei

Ionel Sclavone
7 oct 2016 3320 vizualizări
Susținătorii lui Toma vor să-l pună în locul lui Ion Ștefan la Camera Deputaților

Susținătorii președintelui PNL Vrancea, Cătălin Toma au transmis o scrisoare conducerii centrale a PNL, în speță Alinei Gorghiu, în care îi solicitămodifice lista candidaților pentru alegerile parlamentare din decembrie. Ei pretind ca Ion Ștefan să fie înlocuit de președintele Cătălin Toma pe lista candidaților pentru Camera Deputaților.

Cătălin Toma a declaratnu are cunoștință despre scrisoarea de susținere pe care ar fi trimis-o apropiații săi Alinei Gorghiu și că nu-și dorește un mandat de deputat: „Nu am cunoștință despre o asemenea scrisoare, cine a semnat-o sau cui a fost trimisă. În principiu eu rămân candidat la Senat, așa cum au decis colegii mei în sedința BPJ, și vă asigur că mă voi lupta pentru a obține voturile necesare. Nu mă interesează o altă candidatură pe un loc de deputat“.

Mai multe surse din PNL ne-au confirmat, însă, că scrisoarea există  și că ar fi fost semnată de majoritatea primarilor (15 din 19) și a consilierilor județeni (11 din 13) precum și de mai mulți consilieri locali. Motivul invocat ar fi fost acela că Ștefan s-a făcut de râs la alegerile pentru Primăria Focșani și că nu poate ocupa prima poziție la Camera Deputaților. În opinia semnatarilor, Toma merită mai mult decât Ion Ștefan să ocupe primul loc pe lista deputaților deoarece, sub conducerea lui, PNL Vrancea a reușit, la alegerile locale, să se situeze pe locul 14, între organizațiile județene cu un scor de 35%.

Deocamdată conducerea centrală a PNL nu a răspuns în nici un fel solicitării dar sursele citate au precizat că până pe 26 octombrie, data când vor deveni finale, listele de candidați ar  mai putea suferi modificări.  Drept urmare, cei care au semnat scrisoarea trag speranță că se va produce rocada între Cătălin Toma și Ion Ștefan. 

Pe de altă parte, contestatarii actualului șef al organizației PNL Vrancea susținnu se va face nici o schimbare și că ceea ce s-a hotărât la ultima ședință a Biroului Politic Județean în legătură cu candidații la parlamentare este bătut în cuie.

Ei spun că, Alina Gorghiu și prim-vicepreședintele Teodor Atansiu n-ar fi acceptat nici o modificare a listelor. Cei doi lideri i-ar fi transmis lui Cătălin Toma că o asemenea mutare ar avea consecințe negative pentru imaginea filialei. Astfel, alegătorii ar putea fi de părere că filiala este atât de slabă încât nici măcar șeful ei nu are încredere că va reuși să câștige voturile necesare pentru un mandat de senator.

Cătălin Toma, la Senat, Ion Ștefan și Liviu Bostan la Camera Deputaților au fost propunerile votate de Biroul Politic Județean al PNL Vrancea, într-o ședință cu scântei care s-a derulat la începutul acestei săptămâni. Decizia a fost luată în prezența vicepreședintelui PNL Teodor Atanasiu, venit la Focșani să-l susțină pe Cătălin Toma, după ce, cu o zi înainte, acesta a fost scos din rândul candidaților printr-o decizie a Comitetului Județean Executiv.(Ionel Sclavone)

 


08.10.2016 Cătălin Toma facebook :"Începând de astăzi, Alina Gorghiu este președinte unic al Partidului Național Liberal prin votul primit în Consiliul Național de Coordonare. În cadrul aceleiași întâlniri s-a stabilit programul de guvernare și strategia de campanie care își propune formarea unui Parlament cu oameni noi, pliat pe dorințele alegătorilor. Alături de mine au participat din partea organizației Vrancea candidații pe lista propusă pentru alegerile parlamentare din decembrie, reprezentanții TNL si OPV3. Filiala noastră susține cu tărie reformarea clasei politice iar schimbarea începe cu NOI ÎNȘINE. - cu Nechifor Florin, Florin Nedelcu, Ion Ștefan, Daniel Pancu, Alina Drumea, Liviu Bostan, Dobre Claudiu Alin şi Ciobotaru Dragos"

 

Foto:Liberali uniți  ușor  în poze cu șefa lor


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ALIN BAIAT FIN , acum 2755 zile, 12 ore, 46 minute, 3 secunde
buna ziua ! ce penibili !! cum puteschi schimba ceva in societate daca numai lepre aveti in acest PARTID CARE NU A FACUT NIMICA IN VRANCEA !!! UNDE sunt caei tineri care au capul pe umeri si sunt citeste integral
gigel, acum 2756 zile, 17 ore, 15 minute, 42 secunde
Misto ar fi ca dupa atata cafteala pe ciolan niciunul dintre cocalarii astia sa intre in Parlament.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.