Politică

ANI vrea să-l măture pe deputatul Victor Roman din Parlament

Iulia Crețu
27 sep 2016 2713 vizualizări
PSD Vrancea încheie acest mandat cu efectivele de deputaţi înjumătăţite, din patru aleşi doar doi, Ciprian Nica şi Angel Talvăr, neavand, deocamdată, probleme

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Camerei Deputaţilor, încetarea mandatului de parlamentari pentru trei deputaţi, între care se regăseşte şi Victor Roman, deputat PSD de Adjud. Acest lucru se întamplă după ce Roman a pierdut procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe motiv de incompatibilitate. În vara acestui an, instanţa supremă a admis recursul ANI împotriva sentinţei nr. 120/20.05.2014 a Curţii de Apel Galaţi, cu consecinţa respingerii acţiunii formulate de Roman Victor, menţinând ca legal şi temeinic raportul de evaluare emis de Agenţia de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a deputatului social democrat. ANI a cerut Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a deputatului PSD precum şi constatarea interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani. Agenţia Naţională de Integritate a constatat la 12 decembrie 2013 faptul că Victor Roman a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât, în perioada 20 septembrie 2012 – 21 mai 2013, a deţinut atât funcţia de deputat, cât şi funcţia de administrator – Preşedinte al Consiliului de Administraţie la S.C. AGROSERVICE ADJUD S.A. Aşa se face că PSD Vrancea pierde în acest mandat doi deputaţi din totalul de patru, după ce Miron Mitrea, ales în 2012 deputat PSD de Adjud, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Mitrea a stat la puşcărie între februarie 2015 şi mai 2016, de unde a ieşit mai devreme pentru că a scris şi cateva cărţi, pentru care ulterior a trebuit să ofere explicaţii instituţiilor statului în scandalul scriitorilor de la zeghe. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2738 zile, 22 ore, 37 minute, 37 secunde
Si asa a fost doar un ,,numar,, in Parlamentul Romaniei pentru ca nu s-a auzit sa fi facut ceva deosebit cat a fost pe acolo.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.