Politică

PSD caută veriga slabă a PNL să-şi asigure 2/3 în CL Focşani

Iulia Crețu
22 sep 2016 2675 vizualizări
Social democratul Bogdan Matişan a testat integritatea grupului PNL din CL, în încercarea de a strange al 14-lea vot pentru ca PSD să aibă 2/3 u Matişan l-a “testat” pe Filimon, consilier local PNL în certuri cu şeful Cătălin Toma u liberalii se întreabă cu ce oameni poate avea grijă Direcţia de Dezvoltare de spaţiile verzi

Primarul Cristi Misăilă nu a reuşit să-i convingă pe consilierii locali focşăneni că trebuie să fie de acord ca Direcţia de Dezvoltare să ia în încredinţare pană la încheierea procesului verbal de recepţie finală a investiţiei “Amenajare spaţiu verde în cartierul Mandreşti, Focşani-Sud şi Laminorul”. Este vorba despre spaţii verzi care se întind pe o suprafaţă de 122.844 mp. Pe această suprafaţă, potrit documentelor oficiale de la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), firma Romprest Bucureşti a caştigat un contract în valoare de peste 8 milioane lei, pentru lucrări de gazonare, plantare arbori, arbuşti şi gard viu. Din cauza neregulilor, Primăria Focşani a refuzat plata ultimei tranşe şi ameninţă cu instanţa de judecată.
Social democratul a încercat “marea cu degetul” în cazul liberalilor

Edilii PSD ai Focşaniului au încercat, printr-o hotărare de CL votată în luna iulie, să dea în gestiune celor de la Direcţia de Dezvoltare întreţinerea acestor zone verzi. Atunci însă, în plenul CL nu s-au asigurat 2/3 din votul consilierilor, lucru semnalat de Prefectura Vrancea, care a dat aviz de nelegalitate şi care a cerut revocarea hotărarii considerată, însă, legală de secretarul municipiului, Eduard Corhană. La momentul respectiv, CL avea 20 de consilieri în funcţie, din care 13 ai PSD-PMP-ALDE-independent şi 7 ai PNL, aceştia din urmă abţinandu-se la vot. Prefectura a considerat că proiectul devenea hotărare locală în cazul în care ar fi întrunit 14 voturi pro.
La şedinţa de marţi, municipalitatea a mai încercat să-şi treacă proiectul privind spaţiile verzi însă s-a lovit de acelaşi impediment ca data trecută: PSD nu are 2/3 din voturi, în ciuda faptului că şi-a strans în jurul celor nouă aleşi PSD şi patru “sateliţi”. Social democraţii ar mai fi avut nevoie de un singur vot, de la liberali.

PSD la mana PNL

La şedinţa de joi, s-au strans 13 voturi pro şi 8 abţineri, ale PNL. În încercarea de a întoarce soarta proiectului, preşedintele de şedinţă, Bogdan Matişan, de la PSD, a încercat să găsească “veriga slabă” din randul liberalilor. Matişan l-a întrebat pe consilierul Ionuţ Filimon dacă nu cumva a votat “pentru”, ştiut fiind că acesta nu este în relaţii dintre cele mai cordiale cu şeful PNL Vrancea, Cătălin Toma. Filimon însă a mers pe linia PNL şi a punctat că votul său este de abţinere. De altfel, Dan Buzoi, liderul de grup al PNL, a spus că liberalii nu pot fi “pentru” din moment ce municipalitatea, la sfarşitul mandatului fostului CL Focşani, i-a luat Direcţiei de Dezvoltare atribuţiile în privinţa îngrijirii spaţiilor verzi la şcoli şi instituţii, din lipsă de personal. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Florin B, acum 2744 zile, 1 ora, 15 minute, 4 secunde
Oare partidul l-a respectat de Filimon?? Bravo lui, l-a facut de c a c a pe Toma. Omul are c o ...e, i-a demonstrat PSDist-ului de Toma ca este bărbat. Bravo FILIMOANE.... Da-i sus, unui taran ca citeste integral
Mihai, acum 2744 zile, 3 ore, 10 minute, 5 secunde
Filimon trebuie sa respecte linia partidului, altfel zboară.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.