Politică

Locurile de joacă aflate în paragină vor fi amenajate de Primărie

Alexandra TĂTARU
26 aug 2016 2644 vizualizări
La rectificarea bugetară aprobată de Consiliul Local Focşani s-au alocat bani pentru întreţinere spaţii verzi, dar şi pentru un spaţiu de joacă u în Sud se va construi un parc tematic pentru biciclişti

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Focşani de joi, 25 august, s-au aprobat proiectele de hotărare de rectificare a bugetului. În urma rectificării bugetare s-au alocat sume pentru întreţinerea grădinilor, spaţiilor verzi, dar şi sume pentru amenajarea spaţiului de joacă din zona Peneş Curcanu, în spatele blocurilor situate pe B-dul Independenţei. De asemenea, se va interveni cu reparaţii  şi la celelalte locuri de joacă din oraş, iar în cartierul Sud se va construi chiar şi un parc tematic pentru micii bicilişti. Solicitarea privind amenajarea spaţiului de joacă situat în spatele bl.10 şi 12 din B-dul Independenţei, în imediata vecinătate a străzii Peneş Curcanu a fost înregistrată la Primăria Focşani în data de 21 iulie de către consilierul local PNL Alin Dobre, care, paradoxal, a lipsit de la şedinţa CL prin care i se rezolva propria solicitare. În urma sesizărilor făcute de locatarii din B-dul Independenţei  Bl. 10-12 privind starea de paragină a locului de joacă din spatele blocului şi a spaţiului de parcare, consilierul a solicitat mai multe lucrări de amenajare în zonă atata locului de joacă, dar şi de delimitare corespunzătoare a parcărilor. De asemenea, consilierul a mai solicitat şi acţiunea de dezinsecţie şi deratizare a spaţiului în cauză avand în vedere starea de degradare avansată. Deocamdată, s-au alocat 10000 lei pentru amenajarea locului de joacă.


“Provoc pe toţi cei care doresc să se implice alături de mine în amenajarea acestuia”

Spaţiul de joacă urmează să fie amenajat curand

Orice solicitare, demers sau iniţiativă trebuie să treacă prin etapa birocratică. Orice iniţiativă constructivă este aşteptată cu nerăbdare să fie soluţionată şi, uneori, aşteptarea poate părea foarte lungă, mai ales atunci cand pluteşte incertitudinea. Astfel, apreciind iniţiativa consilierului local, Alin Dobre, cetăţeanul Nelu-Năstase Surăianu, cunoscut în oraş pentru numeroasele iniţiative civice, a postat pe pagina sa de facebook o provocare pentru cei care pot pune umărul la amenajarea acestui spaţiu de joacă. “Îmi plac solicitările adresate Primăriei Municipiului Focşani de către diverse persoane publice! Aş propune o altă abordare: haideţi să ne mobilizăm să facem şi noi ceva pentru "noi"!!! Din timpul campaniei electorale "am pus ochii" pe acest loc de joacă pentru a "ajuta" la refacerea lui (nu am spus nimic pentru a nu "deranja" candidaţii), motiv pentru care acum provoc pe toţi cei care doresc să se implice alături de mine în amenajarea acestuia (în mod special provoc locuitorii zonei respective)!!! Mă voi deplasa în zonă pentru a vedea situaţia în teren, urmând să propun soluţii pe care să le comunic către dumneavoastră!!!”, scrie într-o postare pe facebook, pe 21 iulie a.c., Nelu Surăianu. Despre aşteptare şi birocraţie spune şi Alin Dobre care răspunde la provocare printr-o explicaţie despre situaţia juridică a terenului şi demersurile complicate care trebuie făcute: “Din păcate, birocraţia îngreunează orice proces de dezvoltare şi pentru a asigura un cadru legal prin care să creezi obligativitatea unui răspuns/rezolvare din partea administraţiei ai nevoie de hartii, hartii, hartii...”, răspunde Alin Dobre printr-un comentariu la postarea lui Nelu Surăianu. Să sperăm că acest proces greoi nu va demotiva consilierii să mai propună şi alte proiecte interesante!
Lucrările de reabilitare a spaţiului de joacă, pentru care s-au alocat 10000 lei prin rectificare de buget, vor începe după încheiarea procesului de licitaţie la care vor participa firme interesate, urmand ca şi celelalte spaţii să fie reparate, după cum au asigurat reprezentanţii Primăriei. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.