Politică

Patru consilieri locali vor pleca în Macedonia

Alexandra TĂTARU
26 aug 2016 2253 vizualizări
Patru consilieri locali din Focşani au fost propuşi să fie reprezentanţii municipiului Focşani la Festivalul Viticol Tikveski 2016, Macedonia. Festivalul va avea loc în municipiul Kavadarci, Macedonia în perioada 1-5 septembrie 2016.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea deplasării delegaţiei focşănene a fost dezbătut în şedinţa CL de joi. Delegaţia formată din Emanuel Gongu-independent, Irina Anca Maria Panaite-PNL, Lauriana Ailincuţei-PSD, Cătălina Lupu-ALDE răspunde de fapt unei invitaţii oficiale trimise de autorităţile municipiului Kavadarci ca urmare unei relaţii mai vechi de cooperare. Bugetul pentru deplasare va fi unul minim constand într-o diurnă de 16 euro/zi şi transportul, restul cheltuielilor de cazare şi masă fiind asigurate de organizatori.
Municipiul Kavadarci este situat în sudul Macedoniei, aproape de graniţa cu Grecia, în regiunea Tikves. Condiţiile naturale de relief, sol şi climă au permis dezvoltarea unor întinse podgorii, cultivarea viţei de vie în regiunea fiind de tradiţie îndelungată. Crama Tikvesh este cea mai mare şi mai cunoscută întreprindere viticole cu o vechime de peste 125 ani. Principalele soiuri care se cultivă în Tikvesh sunt: Ramski Riesling, Chardonay Negru Burgundia, Merlot, Dzilavka, Sauvignon ş.a. (Alexandra TĂTARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.