Politică

Moarte suspectă la Urecheşti: Un bărbat a stat cu soţia moartă în casă şi a sunat cu întarziere la 112

Ziarul de Vrancea
23 aug 2016 1298 vizualizări
Procurorii vranceni cercetează o moarte suspectă la Urecheşti, unde o femeie a murit u soţul femeii a sunat marţi dimineaţă la 112 şi a spus că şi-a găsit consoarta moartă u anchetatorii bănuiesc că femeia ar fi decedat de duminică seara sau luni dimineaţă u în familia celor doi erau în mod frecvent certuri de la băutură

O moarte suspectă este investigată de poliţiştii şi de procurorii vranceni, după ce chiar soţul femeii a sunat la 112 marţi dimineaţă şi a anunţat că aceasta este moartă în locuinţă. Totul s-a petrecut la Urecheşti, chiar aproape de intrarea în comună, langă DN 2 E85, unde este situată locuinţa soţilor Ştefănescu. Cand poliţiştii au intrat în casă, au găsit-o pe femeie lungită în pat, fără viaţă, însă mirosul puternic le-a dat de gandit că aceasta nu a murit în noaptea ce trecuse. După ce au derulat toate activităţile specifice, criminaliştii au avansat varianta ca Ioana Ştefănescu, de 64 de ani, să fi murit cu cel puţin 24 de ore înainte, respectiv duminică seara ori luni dimineaţă. Necropsia legiştilor vranceni va spune însă mai multe atat despre cauzele decesului cat şi despre ora acestuia, mai ales că soţul femeii nu îşi aminteşte prea multe, nici măcar dacă femeia trăia în cursul zilei de luni. Din datele stranse însă de anchetori de la faţa locului, Ştefan Ştefănescu, de 60 de ani, care este soţul victimei, obişnuia să stea mai mult beat decat treaz. În aceste condiţii, viaţa femeii era un calvar.  “Femeia era liniştită, ştiu că era bolnavă, dar îşi vedea de treaba ei. Era chinuită, că a trăit greu cu bărbatul ei, că el avea obiceiul să bea şi atunci îi făcea scandal”, a declarat o vecină a familiei Ştefănescu. “Se certa cu toată lumea, era pericol cand bea. A fost dus multă vreme la «balamuc», a venit acasă şi a luat-o de la capăt”, a declarat un alt vecin. Primarul Nistor Bratosin spune că Ioana Ştefănescu a venit la el în audienţă să îl roage să o ajute, pentru a vorbi cu cei de la poliţie să-l mai liniştească pe bărbat. “A venit la mine să mă roage să o ajut că o bătea bărbatul. Am îndrumat-o de fiecare dată să meargă la poliţie, pentru că a zis că nu vrea să se mute de acolo. Nu voia decat să-i pună cineva în vedere soţului să nu o mai bată”, a declarat primarul Nistor Bratosin. 


A stat cu soţia moartă în casă şi dimineaţă a sunat la 112

Apelul ce anunţa moartea femeii a fost primit la primele ore ale dimineţii, chiar de principalul suspect în acest caz, soţul femeii. Avand în vedere “antecedentele” bărbatului în ceea ce priveşte băutura, dar şi eventuale probleme de sănătate mintală, oamenii legii iau în calcul orice variantă.
Trupul neînsufleţit al femeii a fost transportat la Serviciul Medico-Legal pentru efectuarea necropsiei. Anchetatorii aşteaptă rezultatele mediciului legist pentru a face încadrarea juridică a faptei. “Se face cercetări pentru moarte suspectă. Aşteptăm rezultatele necropsiei”, a fost precizarea procurorului Luminiţa Dogaru, care se ocupă de acest caz. Nimeni nu şi-a permis însă, în afara unor vecini, să se pronunţe în sensul în care femeia ar fi fost omorată. “O mai îngrămădea, o mai «încălzea» la băutură”, a spus Ion Mărgărit, ginerele femeii. Rudele au mai spus că femeia a fost operată pe creier în urmă cu doi-trei ani însă lucrurile erau bune din punct de vedere medical. Pentru a evita alte probleme, bărbatul a fost dus de poliţişti la secţia de psihiatrie a Spitalulului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani. Acesta a rămas internat, mai ales că este obişnuit cu acest “tratament”, după cum au recunoscut şi vecinii, dar şi membrii familiei. Cel puţin în acest moment, bărbatul are calitate de martor, chiar dacă există bănuieli că ar putea să fie vorba de un omor. Pană cand probele nu vor confirma o altă versiune, Ştefan Ştefănescu este liber. Cand va fi externat, desigur, de la psihiatrie. (G. SAVA, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.