Politică

Băsescu şi Nicuşor Dan se bagă între PSD şi PNL înainte de parlamentare

Iulia Crețu
17 aug 2016 1645 vizualizări
Un sondaj realizat de Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), la începutul lunii august, arată că diferenţele între PSD şi PNL se reduc, în contextul în care în iarnă vor avea loc alegeri parlamentare.

Sondajul arată că o importanţă destul de mare în configuraţia noului Parlament al Romaniei ar putea-o avea PMP-ul condus de Traian Băsescu, dar şi USR-ul lui Nicuşor Dan ori formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE. Sondajul realizat de CIADO arată că la nivel naţional, PSD ar obţine 35,76%, urmat de PNL cu 32,33%, în timp ce ALDE, USR şi PMP ar obţine, fiecare, undeva în jur de 8 procente. Pe regiuni istorice, partidele şi-ar menţine fiefurile vechi. Astfel, PNL este preferat în Transilvania, cu 40% intenţie de vot, urmat de PSD cu 31%. În Moldova şi Dobrogea, PSD ar obţine 40 de procente, iar PNL 30%, în timp ce în Muntenia şi Oltenia, PSD ar fi preferat de 38% dintre electori, iar PNL de 31%. Sondajul CIADO prezintă o situaţie şi pentru Bucureşti, acolo unde s-ar păstra ordinea de la alegerile locale, cu PSD preferat de 33%, USR pe locul doi cu 23% şi PNL, a treia opţiune, cu 18 procente. La sondaj au participat 1.357 subiecţi / regiune, cu vârste cuprinse între 18 - 65 ani din mediul urban. Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 10 august 2016. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.