Politică

Prefectura Vrancea cere CL Focşani să-i revoce pe viceprimari

Ziarul de Vrancea
22 iul 2016 3902 vizualizări
u acest lucru este cerut printr-o adresă oficială, care va face subiectul unei discuţii în şedinţa de joi, 28 iulie, a CL Focşani u de asemenea, Prefectura Vrancea cere modificarea hotărarii care stabilea comisia de validare u prefectul Hornea n-a fost de acord cu ponderea membrilor partidelor politice, cand PSD nu a dorit să dea PNL un al doilea membru u în şedinţa din iulie, primarul Cristi Misăilă îi deschide uşa în Primărie unui fost consilier şi viceprimar social democrat pentru postul de “administrator public” u primarul face şi o milostenie electorală la Catedrală


Consiliul Local Focşani se întruneşte, săptămana viitoare, joi, 28 iulie, în şedinţă ordinară. La mapa lunii iulie sunt nu mai puţin de 49 de proiecte de hotărare, la care se adaugă şi cateva rapoarte şi o adresă a Prefecturii Vrancea. Aceasta din urmă face referire la “adresa nr. 8460/21.07.2016 a Instituţiei Prefectului – judeţul Vrancea privind solicitarea de reanalizare, în vederea modificării, a Hotărârii Consiliului local nr. 199/2016 şi de reanalizare, în vederea revocării, a Hotărârilor Consiliului local nr. 204/2016 şi 205/2016”, după cum se arată în convocarea CL Focşani. Adresa prefectului Sorin Hornea face referire la modificarea hotărarii prin care s-a ales comisia de validare. Legea cere ca această comisie să fie formată, în mod proporţional, din membrii fiecărei formaţiuni politice din CL. La momentul şedinţei de constituire, liberalii au reclamat că nu au doi reprezentanţi în comisie. Atunci, atat prefectul Sorin Hornea cat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, au averizat asupra nerespectării ponderii cerute în lege. De asemenea, Prefectura Vrancea nu este de acord nici cu modul în care au fost aleşi cei doi viceprimari ai municipiului, Ionuţ Mersoiu (PSD) şi Marius Iorga (UNPR/PMP). CL Focşani i-a ales pe cei doi votand pe două buletine de vot distincte, pentru fiecare propunere. Prefectura Vrancea susţine că viceprimarii Focşaniului trebuiau aleşi de pe un singur buletin de vot, pe care să fi fost trecute toate propunerile venite din partea partidelor din CL. Rămane de văzut care va fi poziţia CL Focşani faţă de adresa Prefecturii, consiliul putand să accepte propunerile lui Hornea şi să modifice, respectiv să revoce hotărarile în cauză, sau să-şi păstreze punctul de vedere. În cazul scenariului numărul doi, Prefectura Vrancea ar putea ataca în instanţă modul în care CL Focşani şi-a desemnat viceprimarii şi a alcătuit comisia de validare.

Ion Ştefan nu va mai fi consilier local

Acesta nu este singurul cartof fierbinte de pe ordinea de zi a şedinţei CL din luna iulie. Primul punct la mapă face referire la încetarea mandatului de consilier local a lui Ion Ştefan. Locul său va fi luat de Laura Mihaela Ciocoeaş de la PNL, după cum a anunţat printr-un comunicat anterior. Nu se face referire la Ionuţ Filimon pentru că PNL are şedinţă de excludere a acestuia sambătă, 23 iulie, urmand ca abia apoi să trimită actele către CL Focşani în ceea ce priveşte încetarea mandatului său. Rămane de văzut dacă pană joi, cand este şedinţa, se va produce acest lucru.

Misăilă îi pregăteşte lui Necula postul de administrator public

De asemenea, primarul Cristi Misăilă deschide drumul pentru ca în administraţia publică locală să apară un nou post, acela de “administrator public”. La mapă este un “proiect de hotărâre privind stabilirea criteriilor şi procedurii de numire şi eliberare din funcţie şi atribuţii ale administratorului public din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Focşani”. Surse politice vorbesc că acest post va ajunge către un fost viceprimar al Focşaniului, din mandatul trecut, către Gabriel Necula. Acesta a figurat pe lista de consilieri locali ai PSD, însă nu a mai intrat în Legislativ, avand o condamnare definitivă în procesul de incompatibilitate pe care l-a avut cu Agenţia Naţională de Integritate, care-i interzice funcţii alese timp de trei ani.

Misăilă e milostiv cu Noua catedrală

CL Focşani va decide, tot joi, să premieze performanţa în educaţie. Se propune alocarea sumei de 54,70 mii lei pentru “premierea elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare pe discipline - faza naţională, organizate în perioada iunie 2015 - iunie 2016”, după cum se precizează în convocator. Primarul Cristi Misăilă vrea să înceapă mandatul şi cu o pomană generousă la biserici, propunand acordarea unui sprijin financiar Parohiei „Sf. Cuv. Parascheva - Noua Catedrală” Focşani. De asemenea, se va vota şi o rectificare bugetară.

Parteneriat pentru o intersecţie

CL Focşani va decide şi dacă susţine deplasarea în perioada 29 iulie - 2 august 2016 a Corului de Cameră Pastorala al Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” în Grecia la Corfu pentru a participa la Festivalul Coral Internaţional „Kerkyra-Corfu”. În şedinţa din iulie, consilierii vor vota şi proiectul care face referire la realizarea în parteneriat cu Societatea Rewe Projektentwicklung Romania a investiţiei - „Sistematizarea intersecţiei străzilor Vîlcele - Prog. Gh. Longinescu”. (Iulia CREŢU)
 
 
 

Foto 1

Foto2


Foto 1 si 2 Viceprimarii Marius Iorga şi Ionuţ Mersoiu nu-s pe placul prefectului Sorin Hornea care cere CL să-i aleagă pe-un singurul buletin, din nou

 



Foto 3 Liberalul Ion Ştefan nu va mai ridica mana în CL. El a renunţat la mandat

Foto 4

Foto 5

 


Foto 4 si 5 Şedinţa ordinară a lunii iulie se anunţă extrem de lungă: sunt 49 de proiecte care cer a fi votate


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Pnl, acum 2805 zile, 11 ore, 13 minute, 17 secunde
Patetic ptr prefect..arata cat de lingau este! Cat despre Ion Rozstefan...stim toti cat plange ca nu are macar o functie, cat de mica. Si-a dat demisia ca sa nu se faca de ras ca i se retrage citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.