Politică

Doi preşedinţi din secţiile de votare au fost găsiți incompatibili

Ziarul de Vrancea
29 mai 2016 3047 vizualizări
Sesizările au fost depuse la BEJ care le-a admis la final de săptămână

Două persoane incompatibile au fost retrase din secţiile de vot de la Homocea. În urma tragerilor la sorţi de săptămâna trecută, două persoane în situaţii de încompatibilitate s-au regăsit pe listele de preşedinţi ale  secţiilor de votare din comuna Homocea. Este vorba de Maricica Spulber, care, în momentul în care a completat cererea pentru a face parte din corpul experţilor electorali, era membru al unul partid politic. Acesta era consilier local din partea PNL, respectiv membru şi şi-a exercitat în continuare această funcţie şi după depunerea cererii pentru corpul de experţi electorali. Membri ai PNL ne-au declarat că nici la sediul local al PNL Homocea, dar nici la sediul judeţean al partidului nu s-a înregistrat până în prezent nicio cerere de demisie din partid. Fiind o funcţie eminamente politică, contestaţia filialei PNL a fost admisă, iar Maricica Spulber, care urma a fi preşedinta secţiei de vot 188 deschisă la Căminul Cutural din Homocea, a fost înlocuită. Tot în situaţie de incompatibilitate se afla şi Ana Maria Constantinescu, desemnată preşedinta secţiei de vot nr. 190 amenajată în incinta Grădiniţei nr. 1 din Homocea. Aceasta este cumnată cu unul dintre candidaţii de pe listele Partidul Nationl Democrat. Legea 115/2015, privind alegerile locale, prevede la art. 25, alin. 2: “Birourile electorale sunt alcătuite numai din cetăţeni cu drept de vot. Candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai birourilor electorale”. Şi Ana Maria Constantinescu urmează să fie înlocuită din funcţie pentru alegerile locale din 5 iunie. (D. L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
giov, acum 2885 zile, 7 ore, 17 minute, 47 secunde
Da la ciorasti tudorancea candidat si presedinte ?
Banghici Costel , acum 2885 zile, 19 ore, 37 minute, 44 secunde
Și asta Spulber Maricica, nu are șansa de a avea un dosar penal pentru fals în declarații???? Să vedem dacă se sesizează organele competente... Oamenii lui Ionescu Neculai de la UNPR Homocea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.