Politică

Angajări cu cântec la Parcul Natural Putna

Gabriel Sava
3 mai 2016 3811 vizualizări
Parcul a scos recent la concurs două posturi în cadrul pazei şi ambele au fost ocupate în condiţii suspecte

Două posturi în cadrul Administraţiei Parcului Natural (A.N.P.) Putna Vrancea s-au dat ca pâinea caldă în urma unui concurs care ridică unele semne de întrebare. Este vorba despre un post de şef Pază şi un altul de ranger, care au fost recent vacantate. Concursul a avut loc pe 25 aprilie, la sediul A.P.N. Putna, după ce anunţul a fost bine dosit pe pagina de internet a instituţiei. Mai precis, într-o casetă care are titulatura de “oportunităţi de angajare”, în josul paginii, de unde trebuie să ai abilităţi de “scotocire” pentru a ajunge la fila în format pdf unde se află afişat concursul. Cei care totuşi au fost suficient de norocoşi au găsit anunţul, care, din spusele inginerului Ion Militaru, era afişat şi la sediul instituţiei. Conform anunţului postat pe pagina de internet, sunt enumerate documentele care trebuie să formeze dosarul candidatului, ora şi data susţinerii examenului precum şi bibliografia. Nimic însă despre modul în care urma să se deruleze examenul. “Examenul a cuprins o probă scrisă, interviu şi o probă practică. Nu am mai susţinut însă proba practică pentru că am făcut departajarea după primele probe”, a declarat directorul Ion Militaru despre concursul de la finalul lunii trecute. Aşa se face că, la şefia pazei a ajuns inginerul silvic Gabriel Burghelea, fost angajat al Ocolului Silvic Privat din Tulnici. La discuţia pe care directorul parcului a avut-o cu Ziarul de Vrancea acesta a recunoscut că cel care a ocupat postul de şef al pazei îi este cumătru, dar, din informaţiile noastre, Gabriel Burghelea i-ar fi chiar naş de cununie lui Ion Militaru. “Nu am făcut parte din comisie. Au fost trei reprezentanţi, unul din partea Romsilva, altul din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi unul din partea Gărzii de Mediu Vrancea. Nu pot fi suspectat că am favorizat pe unul dintre candidaţi”, a precizat Ion Militaru. Trebuie precizat că Ziarul de Vrancea nu contestă în vreun fel pregătirea şi abilităţile inginerului silvic Gabriel Burghelea, care are o vastă experienţă în domeniu. Parcul Natural Putna din Vrancea se întinde pe o suprafaţă de 38.204 hectare, aproximativ 41,32 % din suprafaţa montană a judeţului.

Postul de ranger, ocupat cu 4 la scris şi 10 la interviu

Un semn de întrebare se ridică şi referitor la modul în care au fost evaluaţi candidaţii pentru postul de ranger, unde au fost nu mai puţin de patru doritori. Aceştia au susţinut prima dată proba scrisă, respectiv un test grilă cu 12 întrebări, fiecare cotată cu câte 0,75 pct. La care s-a adăugat, atenţie!!! câte un punct din oficiu. Cu punctul din oficiu, niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să treacă de baremul de 5 puncte. “S-au obţinut punctaje de la 2,5 puncte până la sub 5 la proba scrisă”, ne-a confirmat şi directorul Ion Militaru. Cu toate acestea, candidatul care a fost admis, Adrian George I. a obţinut nota maximă la interviu. Legat de acest aspect, directorul A.P. N. Putna a spus că evaluarea la interviu a avut în vizor alte aspecte decât cele de la proba scrisă şi pe care tânărul admis le-a trecut cu brio. Printre care s-ar număra şi experienţa anterioară! Doar că, din informaţiile noastre, tânărul admis ar fi la primul loc de muncă! Păi, cumetrii, competenţă, cunoştinţe… (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
gion, acum 2884 zile, 22 ore, 27 minute, 35 secunde
Frumos domnilor daca pot sa va numesc domni sau daca meritati din cate stim an Vrancea noastra sa instalat un cuib de hoti si de lepre ca nu cred co sa mai scapam vreo data de aceste persoane citeste integral
irinel, acum 2885 zile, 15 minute, 43 secunde
Nu e treaba ziarului sa denunte. cine trebuie sa se sesizeze, se sezizeaza daca exista interes! Acum, depinde de interes!
Ivan C, acum 2885 zile, 1 ora, 22 minute, 24 secunde
Pai....cumetrii si competente si cunostinte domnule Sava, pe care domnul Bercaru cel care a candidat alaturi de domnul Burghelea la postul de sef paza....a trecut in cv competente lingvistice la citeste integral
Gica Contra, acum 2885 zile, 3 ore, 16 minute, 36 secunde
Asta numesc eu "MERITOCRATIE"! Adica omul potrivit la "pomul" potrivit Acum inteleg eu de ce a dat foc Nero Romei!
Padurarul, acum 2886 zile, 16 ore, 40 minute, 24 secunde
Gabriel Burghelea este nasul de cununie al lui Gabriel Micu unul din proprietarii fondului de vânătoare care i-l pășește!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.