Politică

PSD s-a “descotorosit” şi de primarul de la Tătăranu

Mihai Boicu
2 mai 2016 6603 vizualizări
Marian Oprişan merge în alegeri pe mâna unui fost adversar “portocaliu”

Fostul democrat - liberal Bănel Bărbieru a devenit dintr-un “pedelist” făcut cu ou şi oţet  de PSD la alegerile din anii trecuţi, ori chiar în timpul derulării mandatului,candidatul PSD la alegerile locale.Iniţial, acesta trecuse la ALDE cu echipa lui, însă Marian Oprişan avea alte gânduri la Tătăranu. Actualul primar este Nicolae Pavel,care a câştigat fără întrerupere alegerile locale din anul 1992. Pentru că a ajuns la vârsta de 70 de ani ,baronul i-a găsit un înlocuitor, în chiar cel care era până acum câţiva ani un critic vehement al PSD în localitate. Interesant este însă modul în care s-a produs această schimbare!Printr-o manevră făcută cel mai probabil pentru că actualul primar să nu mai poată să candideze şi să-i ofere cale liberă lui "pedelistului" Bănel Bărbieru să câştige alegerile.Primarul în funcţie din Tătăranu nu a avut habar de schimbarea lui şi în ultima zi de depunere a candidaturilorfăcea poze cu Marian Oprişan în calitate(credea el!) de candidat al PSD.Cel care şi-a depus însă dosarul de candidat al PSD a fost Bănel Bărbieru, iar Nicolae Pavel a reuşit pe ultima sută de metri să se înscrie în cursă ca independent.Lăsând la o parte calitatea primarilor, acest mod de a acţiona arată modul în care renunţă Marian Oprişan la oamenii care i-au fost fideli, fără niciun scrupul, în loc să le pregătească o retragere decentă şi, eventual, o strângere de mână.Alegerile locale se arată interesante la Tătăranu, întrucât se poartă între aceiaşi adversari din 1992 până în prezent, dar acum în tabere politice diferite. Pe lângă Bănel Bărbieru (PSD) şi Pavel Nicolae (independent) mai candidează la primărie Eugen Popa (PNL), Georgel Matei (PND) şi Năstase Traian (UNPR),un medic veterinar care a fost consilier local timp de 4 mandate. În afară de Georgel Matei şi Eugen Popa , care sunt mai noi în politica din comună, restul împart-despart între ei de mulţi ani la Tătăranu. PSD a mai renunţat la câţiva dintre primarii cu vechime, cum ar fi Nică Micu la Vidra, Vasile Dima la Răstoaca sau Neagu Stoica la Năneşti , unde au luat candidatul anunţat de PNL.(M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Ni-na, acum 2912 zile, 18 ore, 25 minute, 57 secunde
Mereu actualul Caragiale... -unul n- a facut mare lucru din 1992 pana acum(putem vedea cu totii ce a facut un gospodar in Gologanu) -al doilea a schimbat partidele,macar in al 12-lea ceas putea fi citeste integral
Adriana, acum 2912 zile, 19 ore, 45 minute, 44 secunde
Nu-mi vine sa cred...Ce tupeu !
un alegator, acum 2913 zile, 48 secunde
oare barberitu a uitat ca sa dat la o fetita din comuna si a plecat cu lutu-n turul pantalonilor? are tupeu nu gluma traseistul !!!
Belise Carasu, acum 2913 zile, 2 ore, 34 minute, 5 secunde
Chiar pe ********* asta de banel,huooooooooo
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.