Politică

Primarul comunei Vidra, găsit incompatibil din cauza avocatului

Ziarul de Vrancea
28 apr 2016 3947 vizualizări

Primarul comunei Vidra, Nică Micu, unul dintre cei mai vechi primari ai PSD, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), pentru conflict de interese. “În calitate de primar a încheiat la datele de 19 septembrie 2008 şi 05 noiembrie 2010, două contracte de asistenţă juridică cu Cabinetul individual de avocatură “Amăriuţei Valentin” prin avocat Amăriuţei Valentin (avocat care l-a reprezentat în instanţă pe Micu Nică, în calitate de persoană fizică) în vederea reprezentării în instanţă în dosarele în care este parte Autoritatea Publică Locala Vidra, Consiliul Local Vidra şi Primăria comunei Vidra precum şi şase contracte de prestări servicii/lucrări cu Tofan Adrian Florin, persoană care a deţinut calitatea de funcţionar public în cadrul Primăriei comunei Vidra până la data de 17 noiembrie 2011”, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Prin urmare, ANI precizează că  a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către primarul PSD al comunei Vidra, Nică Micu, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. De precizat că social-democraţii nu l-au mai pus pe lista de candidaţi pe Nică Micu pentru alegerile din 5 iunie 2016 cel mai probabil din pricina acestor probleme. Candidatul PSD este Silviu Pintilie. Nică Micu este unul dintre puţinii primari din ţară care se poate lăuda cu peste 30 de ani de mandat în fruntea localităţii. A fost primar înainte de revoluţie, din 1976 până în 1989, după care localnicii l-au ales şi reales din anul 2000 până în prezent. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.