Politică

PSD - ul vrea şi Obştea, vrea şi Primăria la Nereju

Andrei Milcoveanu
27 apr 2016 3579 vizualizări
Preşedintele Obştii vrea să candideze şi la funcţia de primar.Mai mulţi membri ai Obştii îl contestă pe actualul preşedinte, spunând că vrea să preia toată puterea în Nereju: preşedinte de obşte, şef la Serviciul Silvic, pădurar şi primar. Şerban Popa spune se apară spunand că cel care îl acuză este fostul şef al Obştii până în 2006.Care-ar fi avut el probleme de gestionare atunci cand a condus Obştea

Din cauza lipsei de cvorum generată de imixtiunea politicului în treburile Obştii Nereju, Adunarea generală care urma să se ţină luni nu a mai avut loc. Deşi au fost prezenţi peste 100 de membri, întrunirea a fost declarată nestatutară.  Aceştia urmau să dezbată aspecte legate de activitatea Obştii Nereju. Şerban Popa, actualul preşedinte al Obştii, şi oamenii din jurul său nu au acceptat ca jurnaliştii să filmeze întrunirea desfăşurată într-un spaţiu public, dând un iz de secretomanie problemelor dezbătute. Popa este şi candidatul PSD la Primăria Nereju, însă este contestat puternic de mulţi obşteni nemulţumiţi de modul în care a gestionat activitatea din cadrul ultimelor două mandate.Mai mulţi membri ai Obştii îl contestă pe actualul preşedinte, spunând că vrea să preia toată puterea în Nereju: preşedinte de obşte, şef la Serviciul Silvic, pădurar şi primar.

Pavel Floroiu, unul dintre contestatarii preşedintelui Obştii

”A preluat Obştea în mod dubios şi în cele două mandate a făcut numai combinaţii. La Adunarea Generaală a încercat să prezinte darea de seamă, însă au fost prezenţi doar 100 de persoane din 1.400 de membri ai obştii. Dacă nu am fi fost prezenţi noi cei care-l contestăm, ar fi fost în stare de orice. Oamenii sunt total nemulţumiţi de activitatea lui Popa. A făcut cheltuieli nejustificate, achiziţii de mijloace fixe la preţuri supraevaluate de 2 - 3 ori, nu a consultat Obştea când a luat anumite decizii, a împărţit beneficiile obştii doar pe bază de favoritisme, nu în mod echitabil. Ciobanii mai sunt nemulţumiţi de modul cum au fost împărţite suprafeţele de păşunat şi de faptul că nu au fost curăţite, deşi APIA a dat fonduri în acest sens. Culmea, bunurile şi investiţiile obştii nu pot fi folosite decât contra cost. Dacă vreau să-mi trimit copilul să joace fotbal pe terenul din Nereju trebuie să plătesc 100 de lei”, ne-a spus Pavel Floroiu, membru al Obştii, unul dintre contestatarii lui Popa. Acesta din urmă s-a plâns în faţa obştenilor prezenţi că este atacat pentru că vrea să fie primar la Nereju şi le-a spus nerejenilor că nu va ceda presiunilor din partea opozanţilor săi.

Şi Şerban Popa face declaraţii

În replică, preşedintele Obştii de la Nereju a răspuns acuzaţiilor făcute de Pavel Floroiu. “Ceea ce trebuie să ştie cititorii dvs. este că domnul Floroiu este fost preşedinte al obştii, până în 2006-2007. Apoi a fost tot o rudă a lor preşedinte, Radu Gemănaşu, iar când eu am preluat obştea în 2010, am găsit o «gaură» de circa 3 miliarde lei vechi (n.r.- 300.000 lei). Ei sunt cei care au devalizat în perioada respectivă fondul forestier al obştii şi acum încearcă să pună din nou mâna pe ea. Au făcut tot felul de sesizări la DNA, reclamaţii în toate părţile, însă toate soluţiile mi-au fost favorabile. Eu vorbesc cu documente, nu cu vorbe în vânt”, ne-a declarat telefonic Şerban Popa, care este şi candidat PSD la Primăria Nereju. Legat de candidatura sa, acesta ne-a spus că, şi dacă va ieşi primar, nu va fi în situaţie de incompatibilitate cumulând cele două funcţii. “M-am interesat în acest sens, nu-mi depuneam candidatura dacă nu era legal”, a mai declarat preşedintele obştii Nereju. (A. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.