Politică

Oprişan alocă peste 1 milion de euro pentru acţiunile electorale

Mihai Boicu
9 feb 2016 1535 vizualizări
Bugetul activităţilor Consiliului Judeţean, dintre care fac parte şi parangheliile, este de 4,7 milioane lei

Consiliul Judeţean Vrancea îşi votează miercuri bugetul pe acest an. Un capitol care arată clar care sunt priorităţile lui Marian Oprişan în an electoral este faptul că bugetul acţiunilor finanţate de CJ, printre care parangheliile din Piaţa Unirii, cunoaştere o creştere mare. Dacă până acum sumele anuale se învârteau în jurul sumei de 3 milioane lei, în acest an suma ajunge la 4,7 milioane lei, adică peste 1 milion de euro. Aceasta este cea mai mare sumă alocată de Consiliul Judeţean la subcapitolul “Alte servicii publice generale”, privind acţiunile de interes judeţean finanţate de CJ. Anul trecut, bugetul acestor acţiuni a ajuns la 3,190 milioane lei, după toate modificările care au avut loc în cursul anului. Cele mai multe sume sunt comparabile cu anul trecut, dar în mai multe cazuri sunt diferenţe foarte mari. În acest an, în buget se introduce suma de 500.000 lei pentru organizarea alegerilor locale. De asemenea, pentru manifestările organizate la Mărăşeşti pe 6 august este prevăzută suma de 500.000 lei. În acest an se împlinesc  100 de ani de la intrarea Romaniei în Primul Război Mondial. De menţionat că suma alocată iniţial anul trecut a fost de 5000 lei, după care CJ a dat Muzeului Vrancei pentru manifestări 700.000 lei, din care s-au cheltuit 556.200 lei. O altă noutate este separarea sumelor alocate pentru Festivalul Viei şi Vinului şi pentru concursul de vinuri. Pentru Festival se acordă aceeaşi sumă ca anul trecut, 700.000 lei. La aceasta se aduagă 500.000 lei pentru parteneriat la concursul internaţional de vinuri “International Wine Contest”. O altă sumă importantă, 250.000 lei, este alocată pentru organizarea “Sesiunii plenare de primăvară a Reţelei Europene a Tinerilor, ARE, aprilie 2016”. Consiliul Judeţean are de plătit în acest an taxe de timbru pentru acţiuni în instanţă pentru recuperarea unor prejudicii care se ridică la nu mai puţin de 330.000 lei. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.