Politică

Minciunile administraţiei Bacinschi-Necula: străzi plimbate dintr-un buget anual în altul care sunt tot nereparate

Iulia Crețu
4 feb 2016 2549 vizualizări
O comparaţie a bugetelor din 2014, 2015 şi 2016, capitolul reparaţii străzi, arată că majoritatea străzilor au fost plimbate de la un an la altul. Anunţate din 2014 că vor fi reparate, unele străzi din Focşani nu sunt asfaltate nici până acum. In an electoral au fost îngrămădite spre asfaltare şi plombare, de administraţia PSD-Necula, mai toate străzile din Focşani. Bugetul lui 2016 de asfaltare străzi este de peste patru ori mai mare faţă de cel din 2014 şi de două ori mai mare ca în 2015.

Primăria Focşani minte pe banii focşănenilor. An de an, la adoptarea bugetului local a anunţat că anumite străzi vor fi reparate în anul respectiv. O comparaţie a bugetelor locale din 2014 şi până în 2016 arată însă că timp de trei ani, municipalitatea a anunţat că finanţează modernizarea aceloraşi străzi din Focşani. Pentru a vă face o idee despre cât de greu se mişcă lucrurile la reparaţii infrastructură străzi, vă prezentăm ce îşi propunea municipalitatea să reabiliteze în aceşti trei ani. Comparativ, veţi vedea cum străzile în cauză au fost rostogolite de la an la an şi cum, de fapt, toate sunt îngrămădite în bugetul anului electoral 2016. Asta pentru că, pe 5 iunie, sunt alegeri locale, în care la Focşani se va desemna un nou primar şi un alt Consiliu Local. Veţi observa cum minciunile cu asfalt sunt atât de gogonate încât nu mai încap nici în gropile din strada pe care locuiţi.

2014 – buget modest pentru străzi

În anul 2014, bugetul local de la Focşani anunţa lucrări în continuare la strada Brăilei şi la reţeaua de canalizare şi evacuare a apelor meteorice din cartierele Laminorul şi Mândreşti, amenajarea unei intersecţii între b-dul Unirii şi strada 1 Decembrie, pentru care se previzionau peste 3 milioane lei. Administraţia PSD Bacinschi-Necula promitea şi demararea de lucrări noi la străzile Căpitan Stoenescu, Trotuş, Vrâncioaia, Oituz, Bucegi, Păun Pincio, Toader Ţârdea. Pentru acestea era previzionată suma de 430.000 lei.

2015 – străzi neterminate din 2014 şi promisiuni multe

În anul 2015, la bugetul Focşaniului, s-a vorbit, în mare, despre aceleaşi străzi, dar şi despre altele noi. În bugetul de anul trecut, la capitolul lucrări în continuare figura strada Brăilei şi sistemul de evacuare a apelor meteorice din cartierul Laminorul, pentru care se previzionase suma de 330.000 lei. La capitolul lucrări noi, au fost rostogolite străzile din 2014, adică: Căpitan Stoenescu, Trotuş, Vrâncioaia, Oituz, Păun Pincio, Toader Ţârdea şi, nou intrată în atenţia autorităţilor spre modernizare, Unirea Principatelor. Primăria Focşani trecea în 2015 la “de realizat” şi montarea unui sistem video la intersecţia b-dul Unirii-strada Anghel Saligny, dar şi realizarea unui giratoriu în Vâlcele, amenajarea de trotuare pe strada Mărăşeşti, parcaje pe strada Bucegi şi reparaţii pe străzile Coteşti, b-dul Unirii, Vâlcele, Gh. Asachi, Popa Şapcă, Magheru, Dornişoarei, Fundătura Dornişoarei şi strada Teiului. Pentru toate acestea, la bugetul de investiţii străzi era trecută suma de cheltuit de peste 6 milioane lei. În plus, în bugetul Primăriei Focşani din 2015, era prevăzută suma de 160.000 lei pentru realizarea documentelor de avizare a lucrărilor de investiţii pentru străzile Unirea Principatelor, Coteşti, Popa Şapcă, Magheru, Dornişoarei, Fundătura Dornişoarei şi Teiului.

2016 – străzile neasfaltate intră în al treilea an de promisiuni

În bugetul Primăriei Focşani din 2016, care va fi adoptat în şedinţa extraordinară de astăzi, vineri, sunt trecute, surpriză!, străzile din anii din urmă. Astfel, municipalitatea vrea să asfalteze străzile Vrâncioaia, Căpitan Stoenescu, Unirea Principatelor, Coteşti, b-dul Unirii, Vâlcele, Gh. Asachi. Sunt previzionate ridicări la cotă pe strada Mărăşeşti. Se mai vrea modernizarea străzilor Popa Şapcă, G. Coşbuc, Ghinea Dorinel, Magheru, Dornişoarei, Trotuş, Toader Ţârdea, Păun Pincio, realizarea giratoriul din Vâlcele şi asfaltarea străzii Oituz. Acestea sunt “plimbate” din buget în buget din 2014. În plus, Primăria Focşani promite să repare şi străzile din Sud: Revoluţiei, Aleea Sud, Căpitan Creţu Florin şi Aleea Parc, pentru a completa ce s-a asfaltat în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană. Sunt trecute spre realizare parcaje pe strada Bucegi şi reparaţii pe străzile Panduri, Ion Basgan şi Poligonului.

Un asfalt numit dorinţă

În plus, bugetul lui 2016 promite reabilitarea şi modernizarea mai multor drumuri locale: Gloriei, Caragiale, Traian Ionescu, Moş Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuş, Jiliştei, 13 Decembrie, Putnei, Diviziei, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Şcolii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Racoviţă, Tătulescu, Titulescu, Timotei Cipariu, Arh. Ion Mincu, Muncitori, Miron Costin, Mărăşeşti şi Duiliu Zamfirescu. Ambiţiile electorale ale administraţiei PSD nu se opresc aici. În buget sunt prinse şi SF-uri de modernizare pentru străzile de la Piaţa Moldovei. Suma totală pentru aceste măreţe realizări este de peste 14 milioane lei. În comparaţie, în 2014, la străzi era suma de 3,4 milioane lei, în 2015 peste 6 milioane lei, iar în 2016, an electoral, suma de investit la străzi atinge pragul de 14 milioane lei. Informaţiile pot fi consultate pe site-ul municipalităţii, Focsani.info.

De ce se “împiedică” asfaltul la Focşani

Municipalitatea susţine că străzile nu se pot repara într-un an calendaristic pentru că înainte de a se turna asfaltul se fac documentaţii tehnice, studii de fezabilitate, măsurători, planuri şi alte “hârţogării”. Mai mult, când se ajunge în etapa de licitaţie, pentru repararea unor străzi nu s-a prezentat nicio ofertă. A fost cazul străzii Vrâncioaia care, până la urmă, a fost asfaltată de municipalitate. Primăria Focşani a mai fost “încurcată” la treabă şi de perioada de contestaţie şi de reluarea unor licitaţii. Ghinion maxim este atunci când strada X este câştigată de societatea, să zicem, V, care intră în insolvenţă şi n-are cu ce munci ori care, pur şi simplu, nu toarnă o roabă de bitum pe strada ta, cetăţene! Nu mai punem la socoteală faptul că, efectiv, asfaltul se poate turna numai în perioada caldă a anului, martie-octombrie. Se mai închid ochii când un strat de asfalt se toarnă pe ploaie torenţială, vara. Se pare că tehnica de asfaltare mai prevede şi astfel de intervenţii, chit că ele, ulterior, “cască” gropi imediat. Aşa se explică de ce repararea unei străzi, în fapt, în Focşani, poate fi întinsă pe nu mai puţin de patru ani, un mandat de ales. Acum vă daţi seama de ce administraţia locală focşăneană transpiră, se agită şi munceşte numai în an electoral. Atunci e sorocul străzii să “renască”. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
QWERT, acum 3002 zile, 10 ore, 52 minute, 28 secunde
In campanie acum se vor gasi bani pentru luat ochii la prosti. Seful coruptilor Necula a intrat in concediu de paternitate caci avea salar mare , dar adevarul este ca oricum nu trecea pe la primarie , citeste integral
alex, acum 3002 zile, 11 ore, 4 minute, 10 secunde
Si strada Muncitori,domnule primar Bacinschi,o tot refaceti de vreo 3 mandate .Cum vine anul electoral,cum o reabilitati total,pe hartie doar,In rest,un oras murdar,in care va e teama sa ii puneti pe citeste integral
urban, acum 3002 zile, 12 ore, 2 minute, 49 secunde
Este si slaba preocupare,in functie de interese,daca in ultimii 15ani hotii acestia din conducerea primariei focsani,nu au avut interes macar sa circule prin oras ,pentru a-si cunoaste strazile ii citeste integral
lili, acum 3002 zile, 12 ore, 32 minute, 19 secunde
Urgent....trebuie convocata o sedinta si aprobata o deplasare a consilierilor in strainatate, ce strazi, ce nevoi sa le mai trebuiasca focsanenilor !!??
urelav, acum 3002 zile, 13 ore, 54 minute, 15 secunde
Ca nu se asfalteaza de vina todeauna este lipsa banilor,niciodata slaba preocupare,lipsa de profionalism.sau incapacitatea personalului .Dar oare cand frunzela sunt maturate si depozitate pe strada citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.