Politică

Focşăneanul Apostu de la Cluj vrea să scape de zeghe cu teorii despre batracieni

Iulia Crețu
10 ian 2016 2637 vizualizări
Fostul primar PDL Sorin Apostu a fost condamnat în iulie 2014 la patru ani şi şase luni de închisoare într-un dosar de corupţie şi, până acum, a scris patru cărţi care-i scad pedeapsa cu patru luni u deşi a fost dat afară de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, colegii de acolo i-au coordonat lucrările despre peşti sau miere

Pe lista „selectă” a puşcăriaşilor care şi-au descoperit vocaţii scriitoriceşti în spatele zăbrelelor se numără, pe lângă Gigi Becali, Dan Voiculescu sau Dan Diaconescu, şi Sorin Apostu, fostul primar PDL de la Cluj-Napoca, focşănean la origine şi care se trage din familie de preoţi. Acesta a scris după gratii, cel puţin până la această dată, patru cărţi. Legea prevede ca, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă în puşcărie, deţinutului i se reduce cu 30 de zile pedeapsa. Pentru a ajunge la această reducere, puşcăriaşul trebuie să prezinte comisiei din penitenciar o recomandare scrisă din partea unui profesor universitar sau a unui conferentiar “care atestă importanţa temei alese pentru domeniul ştiinţific respectiv”, a explicat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, citată de Hotnews. Deci, după acest raţionament, Sorin Apostu ar putea scăpa de patru luni de închisoare.

Pe Apostu l-au ajutat la scris colegii de la Universitate

După gratii, la Penitenciarul Gherla, lui Apostu i-a venit inspiraţia pentru a scrie următoarele lucrări: “Controlul calităţii peştelui, batracienilor şi fructelor de mare”, coordonat de profesor universitar Cornel Laslo, de la Universitatea de ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (UŞAMV), Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologii Alimentare. Acelaşi profesor i-a mai coordonat o carte lui Apostu, “Controlul calităţii cărnii şi produselor din carne”. Sorin Apostu şi-a mai trecut numele şi pe lucrările “Norme de igienă în unităţile de alimentaţie” şi “Controlul calităţii laptelui, produselor lactate şi a mierii”, cărţi coordonate de un profesor universitar şi un conferenţiar doctor la aceeaşi Facultate de Ştiinţe şi Tehnologii Alimentare. Toate cărţile au fost publicate de o editură din Cluj. Curiozitatea acestor coordonări ştiinţifice este aceea că ele au fost făcute de foşti colegi de-ai edilului, care înainte de condamnare avea o catedră la UŞAMV. După condamnare însă, contratul de muncă al lui Sorin Apostu a fost desfăcut.

Condamnări în cuplu

Fostul primar democrat liberal de la Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost condamnat definitiv în iulie 2014, de instanţa supremă, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie. Apostu a fost condamnat pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Instanţa a stabilit să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012. Cu o condamnare în dosar s-a ales şi soţia focşăneanului, Monica Apostu, ea primind un termen de încercare de şapte ani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.