Politică

Colectiva votului pentru tocarea banilor la CL Focşani. Sună-i şi întreabă-i de ce?

Ziarul de Vrancea
28 nov 2015 5615 vizualizări
Cititorii Ziarului de Vrancea critică decizia majorităţii din CL de a da 5 miliarde lei vechi pentru distracţie de sărbători. Oamenii critică clasa politică şi consideră că societatea civilă nu reacţionează vocal atunci când ar trebui. ZdV publică numerele de telefon şi adresele de mail ale consilierilor care au votat pentru petreceri în vreme de doliu.

Decizia majorităţii din Consiliul Local Focşani, formată din PSD, UNPR şi PP-DD, de a aloca fără niciun fel de program clar ataşat la proiect aproape 5 miliarde de lei vechi pentru manifestări în 22 de zile, de sărbătorile de iarnă, a stârnit controverse în rândul cititorilor Ziarului de Vrancea. Pentru că punctul de vedere al celor care au votat pentru cheltuirea banilor pe distracţie în vreme de doliu, când România plânge după victimele din Colectiv şi are de îngropat morţi şi după atentatele de la Paris, nu este cunoscut în integralitate, ZdV publică numerele de telefon ale aleşilor, dar şi adresele lor de mail, pentru a putea fi contactaţi direct de cetăţenii interesaţi să îi întrebe care le-a fost motivaţia. Precizăm că numerele de telefon şi adresele de mail sunt publice, postate pe site-ul municipalităţii, Focsani.info, iar publicarea lor în cotidianul nostru s-a făcut în încercarea de a transparentiza modul în care Primăria şi Consiliul Local Focşani au înţeles să nu respecte o decizie de bun simţ în aceste momente, de cumpătare şi solidaritate cu familiile celor care nu mai sunt. Reamintim că pe treptele Obeliscului din Focşani au ars seri la rând candele pentru tinerii morţi, între care şi vrânceni, iar strada a cerut reformarea clasei politice. Considerăm că răul politic nu s-a spălat odată cu demiterea unui Guvern, indiferent de culoarea lui, în timp ce administraţiile locale şi cele judeţene pot chefui în vreme de doliu. Este cazul CL Focşani, dar şi al CJ Vrancea care, pe 1 Decembrie, a considerat potrivit să dea fasole cu cârnaţi! Nu vrem să anticipăm, dar credem că se pregătesc şi artificii de Revelion!

Ce ne scriu cititorii

“După tragedia «Colectiv» întreaga societate, revoltată, a cerut imperios reformarea clasei politice. Foarte posibil ca PNL-ul să găsească resurse de voinţă în acest sens, dar cu PSD-ul este mult mai complicat. Acest partid a fost ca un «aspirator» de lichele, în care şi-au găsit loc toţi impostorii, incompetenţii şi ciocoii vremurilor noi. Acum asistăm la o predare de ştafetă, dar nicidecum la o schimbare a calităţii resursei umane. Ce vine din eşalonul doi, trei, patru... spre vârf e croit după chipul şi asemănarea «dumnezeilor» lor. Din păcate nu avem o societate civilă intransigentă, ci doar pusee de răzvrătire împotriva sistemului atunci când apar evenimente extreme. Şi nu avem nici o naţie evoluată politic care să trimită PSD-ul în opoziţie pentru minim două legislaturi, oferind astfel posibilitatea unei transformări profunde, transformare de care are mare nevoie partea stângă a eşicherului politic”, scrie Marguro. “Ruşine! Să vă fie tuturor ruşine! Nu ştiţi cât de dureros este pentru un părinte să-şi îngroape copilul? Păcat!”, a scris şi Costin. “Bani cheltuiţi fără rost! Sunt atâtea de făcut în acest oraş care e plin de mizerie, trotuare în care îţi rupi gâtul, clădiri degradate şi multe alte nevoi, uitaţi-vă şi voi cum arată pavajul în Piaţa Unirii, vă place? Vă bucuraţi la circ, că pâine nu va da...”, este opinia Mariei.

Se vorbeşte şi de comisioane

“Sărbătorile apropiate de Revelion, inclusiv acesta, sunt prilejul favorabil al celor care decid cheltuirea banului public, pentru însuşirea frauduloasă a unor sume comision 10-30 %! Această bătaie de joc începută din 2000...! Se perpetuază şi astăzi prin intermediul majorităţii PSD din consiliul local. Cetăţenii municipiului Focşani savurează sărbătorile de iarnă şi celelalte în spiritul decenţei şi realizărilor celorlalte nevoi stingente ( taxe mai mici, infrastuctură pietonală din cartiere civilizată, curăţenie şi salubrizare, asfaltare străzi, cimitire îngrijite cu alei şi supraveghere modernă, etc ) de care sunt văduviţi continuu! Hotărârea consiliului local este încă o dovadă a plasării intereselor sale în afara intereselor comunităţii de care PSD-ul şi-a bătut joc, beneficiarul direct fiind Oprişan! Ruşine tuturor celor implicaţi, nu este deajuns sperăm să înceapă plata după 11 Decembrie, sau după...”, a scris şi Vulcan. “Rog a observa că Tudorel Trofin s-a abţinut la vot, nu a votat împotrivă; nici la comunişti nu ieşea la vot chiar 100% ci cam 97-98% altfel nu se justifică lupta de clasă; 2-3 buletine de vot împotrivă erau introduce chiar de ei, dădea bine; securitatea trebuia să fie astfel vigilentă căci duşmanii poporului atentau la orânduirea socialistă. O piesă de teatru prost regizată de secţia de propagandă şi agitaţie PCR ^ UTC”, scrie şi cineva sub pseudonimul Caterică.

Telefoanele şi adresele de mail ale consilierilor PSD-UNPR-PP-DD


1.    Alecsandrescu Dorian, PSD, Tel.: 0725.354.987; dorian.alecsandrescu@focsani.info
2.    Balaban Luminiţa, PSD, Tel.: 0730.050.262
elena.balaban@focsani.info
3.    Bâcu Aurel, UNPR, Tel.: 0723.310.703
aurel.bacu@focsani.info
4.    Cucu Elena, UNPR, Tel.: 0725.679.608
elena.cucu@focsani.info
5.    Horhocea Dragoş, UNPR, Tel.: 0757.221.221
dragos.horhocea@focsani.info
6.    Marius Iorga, UNPR, Tel.: 0754.469.683
marius.iorga@focsani.info
7.    Bogdan Matişan, PSD, Tel.: 0730.050.273
matisan@focsani.info
8.    Ionuţ Mersoiu, PSD, Tel.: 0725.353.641
        0727.403.158
ionut.mersoiu@focsani.info
9.    Lionida Milea, PP-DD, Tel.: 0725.353.648
lionida.milea@focsani.info
10.    Lucian Moraru, UNPR,  Tel.: 0729.777.534
lucian.moraru@focsani.info
11.    Gabriel Necula, PSD, Tel.: 0725.353.669
neculaadi@focsani.info
12.    Liviu Oloeriu, PSD, Tel.: 0730.050.263
liviu.oloeriu@focsani.info
13.    Gabriel Pădineanu, PSD, Tel.: 0730.050.278
gabriel.padineanu@focsani.info
14.    Enache Pătraşcu, PSD, Tel.: 0761.611.556
enache.patrascu@focsani.info
15.    Radu Niţu, PSD, Tel.: 0730.050.277
nitu.radu@focsani.info
16.    Vasile Vasiloiu, PP-DD, Tel.: 0729.777.535
vasile.vasiloiu@focsani.info
17.    Cătălin Vrabie, PSD, Tel.: 0722.142.002
catalin.vrabie@focsani.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 17

Adaugă comentariu
Urechesti, acum 3041 zile, 7 ore, 48 minute, 25 secunde
Necula, tu de ce nu vi la serviciu cu tractorul tau si nu masina primariei ??
dudu, acum 3041 zile, 7 ore, 50 minute, 54 secunde
Bicule, ce ai facut tu pentru cetatenii orsului Focsani ? Dar concret, in afara de a vota cu doua maini PSD-l si a toca banii celor care achita taxe la Primarie !
Semuae, acum 3041 zile, 19 ore, 3 minute, 25 secunde
Mai castratilor oligofreni care tot comentati aiurea, peste tot in Romania sunt spectacole si tot felul de evenimente pentru buna dispozitie a oamenilor. Niste PNL (penali) -listi s au trezit sa citeste integral
cetatean , acum 3042 zile, 1 ora, 41 minute, 46 secunde
O adunatura , in mare parte constituita din personaje, care nu s-au remarcat cu nimic in profesiile lor , pusi pe capatuiala, fara nici o urma de moralitate !
ana, acum 3042 zile, 6 ore, 7 minute, 38 secunde
Mi-e sila!!! Niste lingai si lichele ordinare care nu au facut nimic pentru bunastarea acestui oras care s-a transformat intr-o fantoma!!
adi, acum 3042 zile, 6 ore, 20 minute, 53 secunde
"Costumatilor" din fotografie nu le pasa catusi de putin de ceea ce pe noi, cetatenii acestui oras , ne revolta in mod justificat, ba mai mult, ii vad reprosandu-ne cu dispret ca nu suntem citeste integral
focsanean , acum 3043 zile, 1 ora, 6 minute, 39 secunde
vad ca zdv are un spirit democratic si sterge comentariile care nu convin ...am sa reiau ...patrascu parca e scapat din jungla ...din jungla afacerilor dubioase ....atat el cat si nevasta-sa nu ofera citeste integral
focsanean, acum 3043 zile, 5 ore, 4 minute, 12 secunde
ce fata are patrascu ,parca e scapat din jungla acum ...si el si nevasta-sa sunt de proasta calitate ,fara urma de bun simt ,cu un tupeu si o nesimtire pe masura prostiei de care dau dovada ...din citeste integral
cetateanu', acum 3043 zile, 5 ore, 9 minute, 28 secunde
Banul este ochiul dracului.Logica este urmatoarea,ca sa ajungi politician a-ti trebuie bani.La noi politica fiind tratata ca o afacere,dupa ce ai bagat banul trebuie sa-l ei inapoi.Nu am vazut pana citeste integral
Cetatean, acum 3043 zile, 7 ore, 52 minute, 45 secunde
Ce tablou! Cu Balaban in frunte! Ea este emblema aranjamentelor dubioase, in culise si la vedere!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.