Politică

S-a adoptat Legea dării în plată

Iulia Crețu
26 nov 2015 1322 vizualizări
Cei care au luat credite imobiliare şi nu mai pot susţine creditul pot da băncii imobilul, fără alte bunuri sau venituri

Vrâncenii care au luat credite imobiliare de la bănci şi nu mai pot achita împrumutul, pot da băncii bunul ipotecat, pentru a-şi stinge datoria. Legea dării în plată a fost aprobată întâi de Senat, iar ieri a fost votată şi de Camera Deputaţilor. Între cei care a susţinut acest proiect legislativ s-a numărat şi deputatul UNPR de Mărăşeşti, Laurenţiu Ţigăeru Roşca. “Legea prevede ca românii care au luat credite imobiliare de la bănci şi, din diverse motive, ajung în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele, pot da băncii bunul ipotecat, în vederea stingerii datoriei. Acest lucru este valabil şi în situaţia în care valoarea de piaţă a imobilului ipotecat nu acoperă în totalitate valoarea datoriei. În concluzie, băncile nu vor mai putea subevalua imobilele ipotecate şi nici nu vor mai putea să îşi recupereze datoria luând alte bunuri sau venituri ale debitorului”, spune Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Parlamentarul susţine că prin adoptarea Legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, celor 800.000 familii afectate li se oferă o “eliberare”. Legea a fost aprobată cu 233 de voturi pentru, 1 vot împotrivă şi o abţinere. “Camera Deputaţilor este for decizional, astfel pasul următor îl constituie promulgarea de către preşedinte”, a mai spus Ţigăeru Roşca. Reprezentanţii băncilor nu sunt atât de fericiţi după adoptarea acestei legi, aceştia spunând că nu pot deveni agenţii imobiliare. De asemenea, finanţiştii mai spun că legea recent adoptată de Parlament ar putea înăspri condiţiile de acordare a creditelor imobiliare. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.