Politică

Instanţa face lumină în Obştea Muntele Muşa, Vetrila şi Hârboca

Iulia Crețu
9 oct 2015 2311 vizualizări
Fosta conducere a pierdut controlul iar cei care au reclamat-o în instanţa spun că într-o lună, maximum, se vor organiza alegeri

Instanţa de judecată a decis în cazul dosarului Obştii Muntele Muşa, Vetrila şi Hârboca din comuna Vrâncioaia, acolo unde au fost neînţelegeri între conducere şi membrii obşteni. Petenţii Simion Mocanu, Ion Alexe şi Victor Boroş au reclamat faptul că modificarea Statutului Obştii s-a făcut în mod nelegal şi netemeinic de conducerea formată din Ionel Taftă, Ionel Tuvene şi Toader Marcu, “pe motiv că prima instanţa nu a verificat dacă în speţă sunt îndeplinite toate condiţiile impuse de lege pentru înscrierea modificării statutului”. “Astfel, nu s-a verificat dacă a existat vreo hotărâre a Adunării Generale, dacă au fost prezenţi 2/3 din membrii obştii aşa cum cere art. 15 al. 1 din Statut pentru modificarea statutului nu există dovada numărului total de membri şi nici hotărârea Adunării Generale. Motivarea încheierii este contradictorie, instanţa făcând referire la un act adiţional din 2004 deşi adunarea generală a avut loc în 2014. Nu s-a verificat dacă toate modificările înserate în actul adiţional au fost aprobate de adunarea generală şi nici dacă aceste modificări nu sunt contrare legii şi statutului”, se arată în decizia Tribunalului. Mai multe articole din Statut au fost modificate fără a se consemna în procesul verbal dacă modificările au fost votate şi care este rezultatul votului. Pe 3 martie 2014 a expirat mandatul lui Ionel Taftă, Ionel Tuvene şi Toader Marcu, însă aceştia au continuat să reprezinte Obştea din Vrâncioaia şi să modifice statutul în condiţiile în care membrii obşteni au reclamat nereguli. Sătenii reclamă că cei trei şi-au modificat durata mandatului de la doi la cinci ani, dar şi multe alte probleme. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.