Politică

VIDEO!!! Angajaţii Primăriei Focşani primesc salarii cu 12% mai mari

Iulia Crețu
6 oct 2015 2666 vizualizări
De 12% în plus la salariu vor beneficia toţi angajaţii din Primăria Focşani şi instituţiile subordinate u poliţiştilor locali li s-a aprobat norma de hrană, care va fi oferită în bani u şefa de la Personal, Micşunica Baciu, a declarat că aceste bonusuri se pot oferi pentru că a apărut OUG 41 prin care s-a eliminat limitarea plafonului pentru personal

Scurta şedinţă extraordinară a Consiliului Local Focşani de ieri a fost despre bani. Aleşii au fost de acord să ofere în această lună norma de hrană cerută de poliţiştii locali, dar şi o creştere salarială de 12 procente pentru toţi angajaţii municipalităţii, mai puţin pentru cadrele medicale care au primit, prin ordonanţă de urgenţă, o creştere de 25%. Poliţiştii locali vor primi astfel norma de hrană reprezentată de alocaţia zilnică, în limita plafoanelor calorice, şi care se va da în bani. “Poliţia Locală din Focşani era singura care nu avea niciun drept, ori majorare salarială ori normă de hrană. Este un prim pas spre recunoaşterea autonomiei locale. Deşi dispuneţi de fonduri, Guvernul a limitat alocarea banilor. În alte localităţi s-au adoptat plafoane mai mari pentru plata personalului. În concluzie, pixul miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Finanţelor a aprobat o sumă mult mai mică pentru Vrancea”, a declarat un reprezentant din sindicatul care reprezintă Poliţia Locală.

Salariu mărit cu 12% dar fără compensaţia de securitate în muncă

Cei 12% care se vor adăuga la salariu vor merge către toţi angajaţii municipalităţii, fie că vorbim de funcţionari, muncitorii de la Spaţii Verzi, actorii de la Teatru sau angajaţii de la azilul de bătrâni, creşe ori Poliţia Locală. “Având în vedere că acordarea creşterii salariale pentru personalul angajat în instituţiile publice locale nu mai este condiţionată de încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor locale, se propune ca începând cu luna octombrie 2015 aprobarea unei creşteri salariale cu 12% pentru personalul angajat. (…) Nu beneficiază de creşterea prevăzută mai sus personalul din cadrul Serviciului de asistenţă medicală din cadrul Primăriei Focşani, acesta beneficiind începând cu 1 octombrie 2015 de o creştere salarială de 25% faţă de nivelul acordat pentru luna septembrie”, după cum se arată în raportul care a însoţit hotărârea votată de consilierii municipali. Angajaţii municipalităţii se vor bucura de acest bonus la salariul de luna viitoare. În ceea ce priveşte acordarea unei compensaţii lunare pentru sănătate şi securitate în muncă, votată de consilieri în august, dar pentru care viceprimarul Gabriel Necula a spus că nu are avize favorabile astfel încât să dea cei 800 lei/persoană, acest bonus nu vine atât de repede în buzunarul angajaţilor. Potrivit juriştilor din Primărie, situaţia a ajuns în instanţă şi mai durează până la acordarea unei sentinţe favorabile.

Jurista CL primeşte spor de condiţii vătămătoare

Tot pe ordinea de zi a mai figurat un proiect destinat majorării drepturilor salariale ale juristei Carmen Pascaru, din Aparatul Permanent de Lucru al Consiliului Local Focşani. Ea are un salariu de bază de 1.635 lei, la care se adaugă drepturi băneşti conform art. 14 din L. 285/2010 de 375 lei şi un spor de condiţii vătămătoare (sic!) de 131 lei, ajungând astfel la un salariu total de 2.141 lei. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini de la şedinţă.

Citit si:

Pulsul despre sporurile date „cu sacul” la Consiliul Judeţean Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.