Politică

VIDEO!!! Alianţa PSD-UNPR-ALDE îl critică pe Nini Săpunaru de blocarea Legii irigaţiilor

Iulia Crețu
5 oct 2015 2410 vizualizări
Guvernanţii spun că, în ciuda opoziţiei liberalilor, Legea irigaţiilor va fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă, asta cu toate că Executivul este criticat că guvernează prin OUG-uri u Cel-Mare duce criticile la adresa lui Săpunaru la nivel personal: “când eram în ACD nu a avut cinci minute să vorbim, nu-l voi primi în ALDE dacă pleacă de la PNL”

Votul dat de liberali, săptămâna trecută, în Comisia de Agricultură de la Camera Deputaţilor în cazul sistemului de irigaţii i-a iritat pe membrii alianţei politice aflate la guvernare. După o tăcere mormântală de mult timp, deputatul UNPR Neagu Murgu, şeful ALDE Ionel Cel-Mare şi secretarul general al PSD, Dragoş Bârlădeanu, au ieşit la atac într-o conferinţă de presă în care l-au pus la zid pe fostul lor coleg din USL, deputatul liberal Nini Săpunaru. Acesta, în calitatea sa de şef al Comisiei de Agricultură, este acuzat că a pus piedici la Legea irigaţiilor, pe care nu a votat-o săptămâna trecută. Coaliţia la guvernare mai completează că în ciuda opoziţiei făcută de liberali, Legea irigaţiilor va fi trecută prin ordonanţă de urgenţă. Asta cu toate că Executivul lui Victor Ponta este criticat, la rândul său, că guvernează numai prin ordonanţe. “Se pare că unii parlamentari înţeleg prin a face opoziţie blocarea investiţiilor. Mă refer la Nini Săpunaru care s-a abţinut la votul Legii irigaţiilor şi astfel s-a opus accesării unui miliard de euro pentru sistemul de irigaţii. România are nevoie de acest sistem pentru ca în viitor să nu mai plătească despăgubiri. Oricum, va fi adoptată prin ordonanţă de urgenţă această Lege a irigaţiilor, indiferent dacă vrea Săpunaru, noul PNL sau alţi cârcotaşi”, a spus Dragoş Bârlădeanu.

Atacul lui CelMare

La rândul său, fostul partener din ACD al PNL, Ionel Cel-Mare (şef al fostului PC) îi scoate scheletele din dulap lui Săpunaru, amintindu-i că tot el a dat o palmă grea viticulturii vrâncene după ce a votat neaccizarea BFL-urilor la Comisia de Agricultură. “Tot la Comisia condusă de Nini Săpunaru s-a votat pentru neaccizarea BFL-urilor. Cei din PNL spun că sunt alături de viticultori, de agricultură, dar în definitiv sunt împotrivă”, a spus Cel-Mare. Colegul de Parlament al liberalului, deputatul Neagu Murgu, explică faptul că Săpunaru a rămas la conducerea Comisiei de Agricultură pentru că “aşa s-a promis şi ne-am ţinut de promisiune”. “Conducerile Comisiilor nu se împart politic ci după un algoritm şi s-a perpetuat situaţia”, după cum s-a pronunţat la conferinţa de presă.

Oftica personală a lui Cel-Mare pe Săpunaru

Mai mult, se pare că supărarea PSD-UNPR-ALDE la adresa lui Nini Săpunaru atinge şi o latură personală. Deşi surse politice afirmă că deputatului i se pregăteşte debarcarea din PNL şi că Nini Săpunaru s-ar duce spre ALDE, Ionel Cel-Mare spune că nu-i va deschide nicio uşă. “Eu la Vrancea nu îl voi primi, am avut o experienţă cu PNL în ACD. Dacă vor să-l primească în ALDE la Bucureşti, să-l primească acolo! Eu nu am avut cinci minute să discut cu Nini Săpunaru, de câte ori mă duceam la PNL îşi găsea altceva de făcut decât să discute cu mine, probabil eram cantitate neglijabilă”, a mai declarat Cel-Mare.

Ce răspunde Săpunaru

Nini Săpunaru spune că legea a picat din două motive. Unul a fost faptul că pentru anul viitor s-a prevăzut o sumă de 145 de milioane de euro pentru irigaţii fără a avea un plan naţional. Al doilea a fost că liberalii nu au avut încredere în Guvern că va emite la timp hotărârile privind predarea infrastructurii de irigaţii asocialţiilor de udători. “Trebuiau să spună ce fac cu aceşti bani. Iei 145 de milioane de euro şi îi împânzeşti în toată ţara şi nu faci nimic sau ai un plan bine stabilit privind infrastructura de irigaţii şi spui că în anul 1 faci asta, în anul 2 faci asta. Nu există un plan naţional. E pur şi simplu un articol aruncat din fundul buzunarului, ca să pună ceva acolo, să dea bine. De asta ne-am abţinut”, a explicat, în replică, parlamentarul liberal Nini Săpunaru. (Iulia CREŢU)

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
un contribuabil, acum 3118 zile, 18 ore, 45 minute, 44 secunde
cumva credeti ca ceea ce au debitat cei trei zmei ai lui oprisan ,chiar vor face ce au spus ,adica sa nu-l primeasca pe samponar in rindurile lor ? hai sa fim seriosi !!!
gore, acum 3118 zile, 23 ore, 13 minute, 7 secunde
Este ceva de nedescri,ce fata de sobolan are Mirladeanu,... ma duc sa vomit.
Ropo, acum 3118 zile, 20 ore, 37 minute, 14 secunde
Mare ******* mai esti
, acum 3119 zile, 9 ore, 31 minute, 12 secunde
Cu un orgoliu bolnavicios acest Cel mare se crede ca e tare si mare. In speta e un nimeni si un nimic care s-a bagat sub pielea lui Oprisan si ala l-a capatuit cu putere. Fustangiu si mare spagar.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.