Politică

Cel mai mare buget alocat în ultimii ani pentru Bachus

Mihai Boicu
30 sep 2015 2007 vizualizări
Paranghelie în numele viticultorilor ne costă peste 250.000 de euro

Marian Oprişan pregăteşte în numele viticultorilor pe care îi reprezintă doar când are el interes o paranghelie “grandioasă” în Piaţa Unirii, cu un buget uriaş pentru unul din cele mai sărace judeţe ale ţării: 250.000 de euro. Festivalul Viei şi Vinului Bachus 2015 are loc în perioada 8 – 11 octombrie, în Piaţa Unirii. Evenimentul a primit încă de la începutul anului de la Consiliul Judeţean un buget de 700.000 lei. Suma nu era însă de ajuns. La şedinţa din 24 septembrie a Consiliului Local Focşani s-a votat repartizarea a încă 370.000 lei pentru Teatrul Municipal. Din aceşti bani, circa 300.000 lei vor merge la  un spectacol organizat pentru Zilele Recoltei şi Festivalul Viei şi Vinului. Nici un buget de 950.000 nu au fost de ajuns pentru baron. La şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri, tot pentru festival, s-au mai dat 200.000 lei Centrului Cultural, instituţie subordonată CJ. Cheltuirea banilor prin intermediul instituţiilor subordonate a devenit o modă în ultimii ani, pentru a nu mai ieşi în evindenţă în ochii piniei publice. În total, Festivalul Viei şi Vinului a ajuns la un buget de 1,2 milioane lei, adică aproximativ 270.000 de euro, adică 12 miliarde de lei vechi. Acesta este cel mai mare buget alocat în ultimii ani pentru Bachus, festival care este printre cele mai scumpe manifestări de acest gen din ţară. Vom reveni cu detalierea cheltuielilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Silvia Vrinceanu, acum 3102 zile, 20 ore, 32 minute, 28 secunde
S-a corectat: 8 – 11 octombrie 2015
bachus, acum 3102 zile, 20 ore, 55 minute, 26 secunde
Dl BOICU in ianuarie? cred ca de la vin se trage
tulburelu', acum 3102 zile, 20 ore, 46 minute, 14 secunde
În ianuarie?! Pe bune? :)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.