Politică

Contre între departamentele Primăriei pe marginea Contractului colectiv de muncă

Iulia Crețu
28 aug 2015 2796 vizualizări
Acordarea unei compensaţii lunare pentru sănătate şi securitate în muncă a format două tabere u consilierii au votat pentru, însă viceprimarul Gabriel Necula spune că nu poate da cei 800 lei la salariu pentru că “avizul de la Finanţe şi Personal a fost negativ”

Funcţionarii publici şi personalul contractual care lucrează în instituţiile subordinate Primăriei Focşani mai au de aşteptat pană să primească compensaţia lunară pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii. Asta pentru că, deşi aleşii municipali au votat Acordul/Contractul colectiv de muncă, viceprimarul Gabriel Necula a afirmat, în cadrul şedinţei de joi că, în calitate de ordinator principal de credite, avand avize negative de la Finanţe şi de la Serviciul Personal din Primărie, nu va putea aplica prevederea care acorda un bonus la salariul angajaţilor în valoare de aproape 800 lei. Contrele s-au purtat chiar între funcţionarii municipalităţii. În timp ce juristul Primăriei, Liviu Pogorevici, a semnat acest proiect, colegele sale, directoarele executive Carmen Grosu şi Micşunica Baciu au afirmat că această compensaţie lunară pentru sănătate şi securitate în muncă este nelegală. Bonusul respectiv venea ca o completare a salariului angajaţilor, fiind bineveniti în special pentru cei cu salarii minime şi medii, care activează în special în instituţiile subordonate. “Compensaţia lunară pentru menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii se asigură din «cheltuieli materiale» şi nu afectează fondul de salarii”, este de părere Pogorevici. “Menţinerea sănătăţii şi securităţii muncii nu se realizează prin acordarea unor sume de bani salariaţilor instituţiilor, ci prin asigurarea unui cadru organizatoric adecvat elaborat de măsuri în acest sens, aşa cum e prevăzut în Codul Muncii. Încheierea în sine a unui acord/contract colectiv de muncă este oportună, legală şi chiar obligatoriu de executat, dar clauzele acestuia nu pot exceda drepturile şi obligaţiile reglementate prin lege în derularea raportului de serviciu. Considerăm (…) acordarea compensaţiei (…) nelegală întrucat prevederile legale interzic în mod expres negocierea, cuprinderea şi acordarea unor salarii sau a altor drepturi, în bani sau în natură, în afara celor prevăzute de legislaţia în vigoare”, după cum au semnat în raportul care a însoţit proiectul, Carmen Grosu şi Micşunica Baciu din Primăria Focşani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
vaporeanu, acum 3134 zile, 11 ore, 46 minute, 31 secunde
Castigi garantat ! Nu conteaza daca esti student,casnica,somer sau angajat ! Daca vrei sa castigi niste bani in plus,aici chiar poti sa castigi ! Avem o echipa minunata si un program pas cu citeste integral
geta, acum 3135 zile, 33 minute, 47 secunde
asa se intampla daca in fruntea primariei ati sustinut un tractorist, imbogatit peste noapte, care acum le stie pe toate, fiind sfatuit de nasul braconier notar, un alt personaj ilustru, care a facut citeste integral
charlie, acum 3135 zile, 5 ore, 33 minute, 25 secunde
Politia locala asteapta de un an promovarea unei hotariri privind norma de hrana.Hotarire ce ar avea la baza o lege speciala!!!Rusine primariei ptr.atitudinea discriminatorie pe care o promoveaza!!!
charlie, acum 3135 zile, 5 ore, 48 minute, 37 secunde
Politia locala asteapta de un an promovarea unei hotariri privind norma de hrana.Hotarire care ar avea la baza o lege speciala!!!rusine primariei ptr.atitudine discriminatorie pe care o promoveaza!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.