Politică

CJ a tăiat bani de la investiţii şi a dat la “cântece de cătănie”

Mihai Boicu
29 iul 2015 2138 vizualizări
Cei mai mulţi bani merg la evenimentele care marchează 100 de ani de la Primul Război Mondial u liberalii au spus că aceste acţiuni puteau fi susţinute din sponsorizări u la şedinţa de ieri s-au alocat bani din bugetul judeţului şi pentru repatrierea a trei vrânceni decedaţi în Italia şi Spania

Consiliul Judeţean a rectificat ieri bugetul judeţului, tăind bani de unele capitole şi alocând bani pentru altele. “Mişcarea” banilor a fost criticată de liberali, care au arătat că se iau bani de la investiţii pentru obiective care puteau finanţate din sponsorizări, de exemplu. Alocaţiile bugetare la lucrările de consolidare şi restaurare la Prefectura Putna s-au diminuat cu suma de 829.000 lei. De asemenea, de la DJ 205 D Valea Sării – Năruja – Paltin - - Nereju – Brădăceşti s-a luat suma de 133.000 lei şi s-a dat pentru întreţinerea drumurilor. De asemenea, cheltuielile de personal s-au diminuat cu suma de 296.000 de lei. CJ a dat bani pentru repatrierea a trei trupuri neînsufleţite – 40.000 lei. Gelu Peicea este din Focşani şi, conform datelor de la CJ Vrance, a a primit sprijin financiar pentru repatrierea din Italia a trupului neînsufleţit al fratelui său Ilie Valeriu Peicea. Al doilea caz, Anica Sava din Focşani a solicitat sprijin financiar pentru repatrierea din Padova, Italia, a trupului neînsufleţit al fiului său Georgel Negru. Şi, al treilea caz, Ecaterina Sandu din Coteşti este ajutată cu bani de autorităţile judeţene pentru repatrierea din Valencia, Spania, a trupului neînsufleţit al fiului său Adrian-Corneliu Mereuţă, care a fost ucis într-o altercaţie. Tot ieri s-a alocat 10.000 lei cotizaţie pentru Asociaţia de Dezvoltare Sud – Est pentru Situaţii de Urgenţă, 16.000 lei cotizaţie pentru Agenţia de Dezvoltare Sud – Est şi 763.000 lei pentru Muzeul Vrancea, reprezentând subvenţii pentru instituţii publice. Muzeul Vrancei a cerut bani pentru manifestările organizate timp de patru zile în perioada 6 – 9 august, cuprinse în Programul “Vrancea istorică”, care are loc cu ocazia centenarului Primului Război Mondial.

Banii merg la război, nu la infrastructură

Liberalii Liviu Bostan şi Emilian Diaconu au criticat alocarea unei sume atât de mari pentru manifestările dedicate eroilor neamului, spunând că ar fi putut fi acoperite din sponsorizări, nu din investiţii. “Suntem generoşi cu unele acţiuni culturale şi alocăm sume destul de mari. Pentru centenarul Primului Război Mondial diminuăm sumele de la infrastructură deşi sunt drumuri proaste ca acum 100 de ani. Poate ar tebui să facem mai întâi drumuri şi apoi să promovăm judeţul”, a spus consilierul judeţean Liviu Bostan. “Noi ne-am propus să luăm bani de la investiţii şi să dăm la cântece de cătănie, acţiuni care pot fi susţinute din sponsorizări”, a spus la rândul său Emilian Diaconu. “Aceste cântece de cătănie înseamnă să nu ne neglijăm eroii. Noi ne cinstim eroii care au căzut pentru ţară şi cu asta am spus totul”, a replicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dragoş Bîrlădeanu, cel care a condus şedinţa în absenţa lui Marian Oprişan. Rectificarea a trecut fără probleme de votul consilierilor, deoarece PSD domină Consiliul Judeţean.  (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.