Politică

Corupţia încheie scurtul mandat de deputat al gugeşteanului Ion Diniţă

Iulia Crețu
1 apr 2015 3477 vizualizări
El este implicat în dosarul de corupţie al lui Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al CJ Braşov, Diniţă fiind cercetat sub control judiciar pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu

Încet încet, corupţia îI trimite acasă, sau după gratii pe o parte din parlamentarii care au legături mai strânse sau nu cu judeţul Vrancea. După ce la începutul acestui an, deputatul Miron Mitrea a demisionat şi apoi a fost închis pentru doi ani cu executare, ieri a venit rândul lui Ion Diniţă, ales deputat PC de Braşov, să demisioneze din Camera Deputaţilor. Diniţă este originar din comuna Gugeşti, Vrancea, unde are de altfel şi ceva proprietăţi. Diniţă s-a făcut remarcat la începutul acestui mandat prin faptul că deţinea cele mai multe case şi terenuri dintre colegii parlamentari. Ulterior, când a izbucnit scandalul Aristotel Căncescu, preşedintele suspendat al CJ Braşov, Diniţă a fost prins în acest dosar de corupţie. “Având în vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Diniţă Ion cu 1 aprilie 2015, am luat act de această demisie în şedinţa publică de astăzi 1 aprilie”, a anunţat ieri Zgonea în plenul Camerei Deputaţilor. Anul trecut, pe 18 noiembrie, Camera a adoptat cererea Parchetului de arestare preventiveă a lui Ion Diniţă, implicat în dosarul lui Aristotel Căncescu, privind atribuirea ilegală a unor contracte. Potrivit DNA, Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Pe 20 noiembrie, judecătorii instanţei supreme au decis că deputatul PC Ion Diniţă va fi cercetat sub control judiciar. Tot ieri şi-a dat demisia din Parlament şi deputatul Dănuţ Culeţu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.