Politică

Premieră la CJ: primul proiect respins de pesedişti

Mihai Boicu
31 mar 2015 1974 vizualizări
Nu a fost vorba de vreo revoltă, ci de o indicaţie a lui Marian Oprişan de a nu vota creşterea a două taxe la Serviciul de Evidenţă a persoanelor u de asemenea, programul de transport de persoane din judeţ a fost modificat după ce Consiliul Judeţean a pierdut un proces

Consilierii PSD au votat ieri împotriva unui proiect de hotărâre al Consiliului Judeţean, pentru prima după 2012. Aceştia nu a avut însă vreo iniţiativă proprie, ci au respins propunerea tot la indicaţia preşedintelui Marian Oprişan, care a fost absent de la şedinţă. Proiectul în cauză a avut ca obiect aprobarea taxelor speciale pentru activităţile prestate de către Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Vrancea. Ţinând cont că aceste taxe nu au mai fost majorate din 2012, Serviciul a propus creşterea a două taxe: taxa specială de urgenţă pentru obţinerea avizului prealabil necesar transcrierii în actele de stare civilă române a certificatului de stare civilă procurat în străinătate de la 100 lei la 200 de lei, taxă specială pentru verificarea dosarului, întocmirea referatului şi obţinerea dispoziţiei emisă de preşedintele CJ pentru soluţionarea cererii de schimbare a numelul şi/sau prenumelui pe cale administrativă de la 150 de la 300 de lei. Cum vicepreşedintele Dragoş Bîrlădeanu le-a transmis consilierilor că "domnul preşedinte nu este de acord cu aceste majorări" din cauza “contextului social şi economic”, proiectul a fost respins. La şedinţa de ieri, Camera Agricolă Vrancea a fost desemnată ca entitate teritorială în vederea eliberării avizului consultativ necesar obţinerii atestatului de producător.

Grupa 01 a fost reintrodusă în programul de transport

Programul judeţean de transport persoane 2014 – 2019 a fost modificat de consilieri, ca urmare a unui litigiu între firma Rami Trans Tulnici şi Consiliul Judeţean. Pentru că în instanţă s-a admis solicitarea acestei firme şi a fost anulată în parte Hotărârea CJ nr. 133, din 18 decembrie 2012, care se referă la Reţea 01, Grupa 01 şi condurile de traseu 001, 002, 003, 004, 005 şi 006 adminsitraţia judeţeană a început demersurile pentru a putea introduce grupa 01 în Programul de transport 2014 – 2019. După un studiu asupra traficului din zona de munte realizat Drumro Trans Grup SRL, s-a votat introducerea grupei 01 alcătuită din traseele 001 Focşani – Odobeşti – Greşu şi 002  Focşani – Odobeşti – Păuleşti, grupa 19 alcătuită din traseele 003 Focşani – Şoseaua Vrancei – Tulnici şi 004 Focşani – Odobeşti – Tulnici şi grupa 20, alcătuită din traseele 005 Focşani – Şoseaua Vrancei – Coza şi 006 Focşai – Şoseaua Vrancei – Negrileşti.
Tot la şedinţa de ieri, în CJ s-a votat încheierea de protocoale de colaborare cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului în cadrul proiectului de implementare de soluţii e – guvernare în zona de sud, zona centru şi zona nord – vest a judeţului. De asemenea, plenul CJ a votat ca un autoturism Dacia Duster să fie dat în administrare Centrului Militar Zonal. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.